48ωρη απεργία για τις 5 νέες απολύσεις στον ρ/σ “Sentra” του Μπόμπολα - Δέκα απολύσεις και στο Mega

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Απεργία στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί κήρυξαν η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ, κάτι που αναμένεται να πράξει και η ΕΤΕΡ, έπειτα από τις 5 νέες απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (τριών δημοσιογράφων, ενός ηχολήπτη και μιας διοικητικής υπαλλήλου). Οι συνάδελφοι δεν αποδέχτηκαν τις απολύσεις τους και δεν τις υπέγραψαν.

Ως άμεση απάντηση στο νέο κύμα απολύσεων στον ραδιοσταθμό του Μπόμολα κηρύχθηκε 8ωρη στάση εργασίας και στη συνέχεια η 48ωρη απεργία. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 8ωρης στάσης εργασίας των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «SΕΝΤRΑ FM» από τις 17.00 της Παρασκευής έως την 01.00 π.μ του Σαββάτου και 48ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας. Οι εργαζόμενοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με την κατάφωρα παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική τακτική των που ακολουθεί η εργοδοσία του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ».
Οι Ενώσεις ζητούν:
Την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων συναδέλφων.
Να σταματήσει αμέσως η τακτική των εκκαθαρίσεων.
Εδώ και η σχετική ανακοίνωση της ΕΤΕΡ για την 8ωρη στάση εργασίας

Έναρξη απολύσεων στο MEGA

Έπειτα από τις επιταγές του μεγαλομέτοχου Μπόμπολα, ξεκίνησαν οι ομαδικές απολύσεις και στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, ιδιοκτήτρια εταιρεία του MEGA. Η διοίκηση προχώρησε σήμερα Παρασκευή σε απολύσεις δέκα εργαζόμενων από το διοικητικό προσωπικό. Οι σημερινές απολύσεις έρχονται μόνο τέσσερις μέρες μετά την πρόταση εθελούσιας εξόδου που έκανε η διοίκηση στους εργαζόμενους του σταθμού στις αρχές της εβδομάδας.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP