Κερδίζει χρόνο και προσπαθεί να διασπάσει ο μέτρ της εξαπάτησης Κ. Γιαννίκος

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Μπορεί η είδηση για τη τη μεταβίβαση του τίτλου «Ο Κόσμος του Επενδυτή» από τον Κώστα Γιαννίκο στο δίδυμο Σκαναβή-Μπενέκου που εκδίδει τον «Ελεύθερο Τύπο» να έχει κάνει το γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων και του Διαδικτύου, όμως για τους απλήρωτους εργαζόμενους της εταιρείας Bestend η κατάσταση παραμένει ίδια και μπορεί να καταστεί χειρότερη.

Όπως καταγγέλλουν, ο Γιαννίκος κερδίζει χρόνο και να αναβάλλει την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ τίθεται ζήτημα γύρω από την σύμβαση εργασίας που θα υπογράψουν όσοι συνεχίσουν στη νέα εταιρεία. Επιπλέον, εκτιμούν ότι  η «παρατεταμένη» διαπραγμάτευση έχει στόχο να διασπάσει το μέτωπο των εργαζομένων σε τρεις κατηγορίες.

Η σχετική ενημέρωση που ακολουθεί προέρχεται από το όγδοο Απεργιακό δελτίο των εργαζομένων στον "Κόσμο του Επενδυτή" που εκδόθηκε σήμερα:Η δημοσιογραφική πιάτσα βοά τις τελευταίες ημέρες για το deal που έκλεισε μεταξύ Γιαννίκου (ο οποίος και το ανακοίνωσε στα σωματεία) και Σκαναβή-Μπενέκου, όσον αφορά τη μεταβίβαση του τίτλου «Ο Κόσμος του Επενδυτή» (και των εργαζομένων σε αυτόν) στην εταιρεία που εκδίδει τον «Ελεύθερο Τύπο».

Στο Διαδίκτυο διακινούνται «πληροφορίες» σχετικά με λεπτομέρειες που αφορούν την εν λόγω συμφωνία, ενώ μάθαμε ότι ήδη ξεκίνησε η διαμόρφωση του χώρου στο κτίριο της νέας μας επαγγελματικής «στέγης» στο Νέο Ηράκλειο, προκειμένου να «μετακομίσει» η ομάδα που θα δουλεύει για την εφημερίδα.

Και ενώ συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι μας εύχονται «καλό ξεκίνημα» και τονίζουν πόσο τυχεροί είμαστε που σε μια τόσο δύσκολη περίοδο δεν θα μείνουμε τελικά άνεργοι, εμείς εξακολουθούμε να παραμένουμε απλήρωτοι.

Η νέα μέθοδος που ανακάλυψε η εργοδοσία, για να κερδίζει χρόνο και να αναβάλλει την καταβολή των δεδουλευμένων μας, βασίζεται σε ένα γαϊτανάκι γύρω από την σύμβαση εργασίας που θα υπογράψουν όσοι συνεχίσουν στη νέα εταιρεία.

Παρά τις συνεχείς πιέσεις και επαφές των σωματείων μας και των νομικών μας συμβούλων με τους νομικούς της άλλης πλευράς, και παρότι εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια καλής θέλησης για την επίτευξη συμφωνίας, συνεχώς ανακύπτουν νέα εμπόδια και σκοτεινά σημεία στο υπό σύνταξη έγγραφο της σύμβασης εργασίας, που απαιτούν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων και πάει λέγοντας…

Αυτή η παρατεταμένη διαπραγμάτευση έχει απ’ ότι φαίνεται και ένα δεύτερο στόχο, να χωρίσει δηλαδή τους εργαζόμενους σε τρία στρατόπεδα: αυτούς που φεύγουν, αυτούς που μένουν και τα μπλοκάκια. Δεν θα τους περάσει! Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην Bestend έλυσε το πρόβλημα της αλληλεγγύης, πριν ξεκινήσει η απεργία μας. Συνεπώς, τζάμπα ο κόπος τους…

Πέρα από το deal όμως και επειδή οι υποσχέσεις δεν τρώγονται και δεν πληρώνουν δάνεια, ενοίκια, λογαριασμούς και σουπερμάρκετ, για μας ένα είναι το κρίσιμο ερώτημα:

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΙΚΟ;

Εργαζόμενοι της Bestend (εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή», περιοδικά «TiVο», «Δίφωνο», «Informer»)


* "Τα χίλια πρόσωπα (της εκμετάλλευσης) του Κώστα Γιαννίκου" εδώ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP