Τι σχέση έχουν το λουκέτο στη Μίνωος και η έκδοση του νέου απεργιακού φύλλου της «Ελευθεροτυπίας»;

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Τι προσπαθεί να πετύχει η εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας» με το κλείδωμα του κτιρίου της εφημερίδας στη Μίνωος επιτρέποντας, από προχθές το βράδυ, την είσοδο με συνοδεία security σε όποιον θέλει να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα; Άγνωστες οι βουλές της Μάνιας, αλλά - δεδομένου ότι αναμένεται η κυκλοφορία του δεύτερου απεργιακού φύλλου της “Ελευθεροτυπίας”  το ερχόμενο Σάββατο - δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε τι έχει κάνει από τότε που ξεκίνησε η έκδοση του πρώτου απεργιακού φύλλου μέχρι σήμερα, σχεδόν με χρονολογική σειρά.

Κλείδωσε τον πρώτο όροφο (ατελιέ φωτοσύνθεση), έκοψε την πρόσβαση στο εντιτόριαλ (ηλεκτρονικό αρχείο εφημερίδας / πρόσβαση σε ό,τι είχαν γράψει οι δημοσιογράφοι), έκοψε τα τηλέφωνα, έκοψε τα μέιλ, έκοψε το Ιντερνετ και μετέφερε υπολογιστές και φωτοτυπικά εκτός εφημερίδας με βαν.


Επιπλέον, έστειλε δύο εξώδικα και στα δύο πρακτορεία διανομής τρεις ώρες πριν να μπει στο πιεστήριο το απεργιακό φύλλο, απείλησε προσωπικά εργαζόμενους και έστειλε επιστολές στις οποίες χαρακτήριζε την έκδοση του απεργιακού φύλλου ως «εχθρική κίνηση», έβαλε τους δικηγόρους της να αποστείλουν τη γνωστή επιστολή στην οποία γινόταν η πρόταση για καταβολή του 70% του μισθού με αντάλλαγμα την παραίτηση από κατασχέσεις και, τελικά, απαίτησε να μην εκδοθεί το απεργιακό φύλλο.

Βέβαια, δεδομένου ότι η Μάνια Τεγοπούλου επιδιώκει την έκδοση της Ελευθεροτυπίας από άλλο, νέο εταιρικό σχήμα, γίνεται κατανοητή η αγωνία της να αρθούν οι κατασχέσεις εγκλωβίζοντας στην πραγματικότητα τους εργαζομένους στην "Χ.Κ. Τεγόπουλος" και στην "Φωτοεκδοτική" μέσα στο νομικό πλέγμα του «άρθρου 99».

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP