Διπλή ήττα για τη Μάνια: ανάρπαστο το απεργιακό φύλλο, πρώτη νίκη στο δικαστήριο

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Αξέχαστη θα μείνει η χθεσινή διπλή ήττα που δέχθηκε η εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας», Μάνια Τεγοπούλου. Παρόλο που έκανε τα πάντα για να αποτρέψει την έκδοση και κυκλοφορία του απεργιακού φύλλου - και ενώ έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους για έξι μήνες - η εφημερίδα «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» της «Ελευθεροτυπίας» όχι μόνο κρεμάστηκε στα περίπτερα αλλά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων μεταξύ όλων των απογευματινών φύλλων και, προφανώς, των πρωινών. Πλέον, το απεργιακό φύλλο, που εκδόθηκε μετά από 56 μέρες απεργίας, ανεβαίνει και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://erganet.wordpress.com/.Μέσα στην ίδια μέρα, σημειώθηκε άλλη μια πρώτη νίκη για τους εργαζόμενους κατά την εκδίκαση της αίτησης της Χ.Κ. Τεγόπουλος για την υπαγωγή στο «άρθρο 99». Το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή άρση της αναστολής ατομικών και διωκτικών μέτρων σε βάρος της Χ.Κ. Τεγόπουλος, μόνο για τους εργαζόμενους και ειδικά για τα δεδουλευμένα τους, μέχρι και την εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Έτσι, τους δίνει το δικαίωμα να εκτελέσουν δικαστικές αποφάσεις (ασφαλιστικά μέτρα) και να εισπράξουν έως και 50% αυτών των οφειλών, από τραπεζικούς λογαριασμούς ή μελλοντικές εισπράξεις της εταιρείας.

Επιπλέον, το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της αίτησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα για τις 7 Μαρτίου, εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων, αλλά μέχρι τότε αποφάσισε τη δέσμευση του τίτλου «Ελευθεροτυπία» και των λοιπών περιουσιακών στοιχείων. Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστικών ενώσεων.

Σα να μην έφταναν αυτά, η γερμανική εφημερίδα taz.die tageszeitung έκανε πρωτοσέλιδο θέμα την έκδοση του απεργιακού φύλλου των δημοσιογράφων της «Ελευθεροτυπίας» αναρτώντας την αφίσα που ανήγγειλε την έκδοσή του. «Έτσι αγωνίζονται οι δημοσιογράφοι της "Ελευθεροτυπίας" στην εφημερίδα τους» αναφέρει στον υπέρτιτλο, ενώ στη λεζάντα σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία επιστρέφουν, το σλόγκαν στην αφίσα για τη νέα έκδοση που κυκλοφορεί σήμερα».

«Αυτός που ανακηρύχτηκε νεκρός είναι πάλι εδώ: μετά από έξι εβδομάδες απεργία και 6 μήνες απλήρωτοι, οι συντάκτες της μεγάλης φιλελεύθερης εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" φέρνουν πάλι το φύλλο τους στο περίπτερο - υπό τη δική τους διεύθυνση και πάλι χωρίς πληρωμή. "Ελευθεροτυπία" σημαίνει " Ελεύθερος Τύπος". Ένα νέο ξεκίνημα μεσούσης της κρίσης.», εξηγεί στους αναγνώστες της στη συνέχεια.

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι σε ρεπορτάζ στο απεργιακό φύλλο με τίτλο «Αλήτες, ρουφιάνοι… αναξιοπαθούντες» με θέμα τη διαδρομή του γνωστού συνθήματος «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» μέσα στο χρόνο «από την εποχή της κυριαρχίας των ΜΜΕ ως την κατάρρευσή τους», γίνεται παραπομπή σε σχετική ανάρτηση του blog μας που αφορά την παρέμβαση στο συγκρότημα «ΠΗΓΑΣΟΣ» του Μπόμπολα, όπου ακούστηκε, για πρώτη φορά, το σύνθημα «Έρχεται σφαλιάρα κινηματική, αλήτες, ρουφιάνοι, εργοδοτικοί».

* Ενημέρωση από το Blog Εκπροσώπου Συντακτών της "Ελευθεροτυπίας

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP