«ΤΣΙΡΙΖΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ»

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Άνοιξε το τριώδιο και αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ να βάλει το κουστούμι του Πόντιου Πιλάτου. Με μια ανακοίνωση πραγματικό «διαμάντι» (βλ. παρακάτω) ξεπλένει τα χέρια της από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που καλείται να αναλάβει σε μια κομβική 48ωρη απεργία και «αμαρτία ουκ έχει».

«ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ»,
μας φωνάζει με την ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της αριστερής μας πια συντεχνίας και περιμένουμε μετά από Πόντιος Πιλάτος να μεταμφιεστεί και σε ταχυδακτυλουργό ή μάγο και να βγάλει από το καπέλο το «λαγό» που θα δώσει τη δυνατότητα στου εργαζόμενους να κατεβούν στο δρόμο ΧΩΡΙΣ απεργία.

«Η θέση μας είναι μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της χώρας είναι και δικές μας»,
γράφουν οι αγαπημένοι μας συνδικαλιστές στην ανακοίνωση - ορόσημο. Απλά παραλείπουν να συμπληρώσουν τη φράση, «αρκεί να μην συμμετέχουμε εμείς».


Προφανώς δεν χορταίνουν τα δελτία των 8. Θέλουν να τα παρακολουθούν αδιαλείπτως. Προφανώς και λατρεύουν να ενημερώνονται από τις παραθυράτες τηλεπερσόνες. Προφανώς και θεωρούν απεργιακή ενημέρωση τα 5 πλάνα με τις δηλώσεις πολιτικών και εργατοπατέρων κάτω από την εξέδρα της ΓΣΕΕ.

Προφανώς. Αλλιώς δεν θα προσπαθούσαν τόσο αγωνιστικά αγωνιωδώς να μας πείσουν για την αναγκαιότητα «να αφήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τον κόσμο, χωρίς να έχουμε αυταπάτες για το ρόλο των περισσότερων ΜΜΕ και των ιδιοκτητών τους.»

Ας παραμείνουν λοιπόν μακάριοι στις αυταπάτες τους. Εξάλλου πάντα υπήρξαν το καλύτερο καταφύγιο για κάθε συντεχνία.

Υ.Γ: Ένας πιο ταιριαστός τίτλος πάντως για την ανακοίνωση θα ήταν: «ΤΣΙΡΙΖΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ»
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  
9 Φεβρουαρίου 2012
Το νέο αντεργατικό, αντιλαϊκό «Μνημόνιο» αφορά ασφαλώς και τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Η θέση μας είναι μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ καταγγέλλουμε αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που καταδικάζει στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους με την δραματική μείωση του κατώτερου μισθού, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, τη νέα περικοπή των συντάξεων και τη διάλυση του όποιου κοινωνικού κράτους έχει απομείνει στο βωμό της δήθεν σωτηρίας της χώρας. 
Στην πραγματικότητα αυτή η πολιτική εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας, κάνοντας πολύ φθηνότερους τους εργαζόμενους, τους οποίους οδηγεί στην πτώχευση. Ως εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Τύπου και ΜΜΕ είμαστε και εμείς στην ίδια κατάσταση. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της χώρας είναι και δικές μας.
Στο δίλημμα «κλείνουμε τα Μέσα απεργώντας και εμείς» ή «τα κρατάμε ανοικτά», απαντάμε ότι το καθοριστικό και αυτό που βοηθάει την ανάπτυξη των κοινωνικών αντιστάσεων, είναι η ουσιαστική, δημοκρατική και ολόπλευρη ενημέρωση από τη σκοπιά των συμφερόντων του ελληνικού λαού. 
Γνωρίζουμε ότι η πλειονότητα των Μέσων εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τάξης, στην οποία ανήκουν και οι ιδιοκτήτες τους. Ότι προσαρμόζουν την ενημέρωση που παρέχουν έτσι ώστε να αποπροσανατολίζουν, να ελέγχουν και παράλληλα να επιβάλλουν, ως μονόδρομο και αναγκαιότητα την εξοντωτική, για τις λαϊκές τάξεις, πολιτική της κυβέρνησης. 
Γνωρίζουμε όμως ταυτόχρονα ότι ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες, πρέπει να αφήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τον κόσμο, χωρίς να έχουμε αυταπάτες για το ρόλο των περισσότερων ΜΜΕ και των ιδιοκτητών τους.
Καταδικάζουμε τη χειραγώγηση του λαού μας από τα επιτελεία της τρόικας, της κυβέρνησης και των οικονομικών συμφερόντων που κατέχουν ή επηρεάζουν τις επιχειρήσεις του Τύπου και των ΜΜΕ. 
Αγωνιζόμαστε για να προβληθούν οι λαϊκές κινητοποιήσεις, αγωνιζόμαστε για την πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση των εργαζόμενων και του λαού. 
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP