Βιάζεται ο Ψυχάρης να προλάβει την τρόικα

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

ΔΟΛ: επί τω έργω τροϊκανική πρωτοπορία περικοπών με ατομικά χαρτάκια

Προς την ΕΣΗΕΑ, Επείγον
8/2/2012

Συνάδελφοι,

Την ώρα που η τρόικα απαιτεί μειώσεις, η εργοδοσία του ΔΟΛ τις εφαρμόζει, καλώντας έναν έναν εργαζόμενο να υπογράψει εκβιαστικά ένα χαρτάκι εν είδη ατομικής σύμβασης με περικοπές τροϊκανών διαστάσεων και παρά τις επανειλημμένα διατυπωμένες θέσεις των εργαζομένων ότι θέλουν πολιτισμένες συλλογικές διαδικασίες και όχι την αγριότητα της ατομικής υπογραφής.


Σε διαμαρτυρία μου, ο διευθυντής του Βήματος, που ανέλαβε τη δουλειά φωνάζοντας τους εργαζόμενους έναν-έναν στο γραφείο του, μου αντέκρουσε ότι "απλώς εξατομικεύουν" αυτά που εμείς δεν θα καταλαβαίναμε -υπονοώντας το υποτιθέμενο "σύμφωνο" στο οποίο είχε μαζέψει υπογραφές ο εργοδότης, με διάφορες παραπλανήσεις, εκβιασμούς και τρομοκρατίες.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θεωρούμε ότι θα πρέπει να οργανώσουν τα σωματεία μας αύριο στάση εργασίας, 2-5 μ.μ., και γενική συνέλευση για να αντικρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας, έστω και αν σήμερα η εργοδοσία καταφέρει να εκβιάσει αρκετές υπογραφές από το αδύναμο κομμάτι των δημοσιογράφων στα Νέα και στο Βήμα δημιουργώντας τετελεσμένα.

Παρά την προφανή ακυρότητα που αναγκαστικά επιφέρει η διαδικασία αυτή συλλογής υπογραφών στο προϊόν νομικά, ωστόσο εργασιακά και πολιτικά είναι που πρέπει να αντικρουστεί. Γιατί οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και χρειάζονται την ανασυγκρότηση της αξιοπρέπειάς τους, ηθικής και υλικής.

Τάσος Αναστασιάδης

Εκπρόσωπος Το Βήμα - ΕΣΗΕΑ

1 σχόλια:

maltakias 9 Φεβρουαρίου 2012 - 11:34 π.μ.  

Και βέβαια υπογράψανε οι περισσότεροι προσκυνημένοι,όσοι δηλαδή δεν ήταν ήδη εργοδοτικοί και ρουφιάνοι.

Κι ύστερα τους φταίει η Τρόικα.Εδώ δεν μπορούν να αντισταθούν ούτε στον εργοδότη τους.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP