Νέα 24ωρη απεργία στην "Αυριανή" του Γιώργου Κουρή

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυριανή» με νέα 24ωρη απεργία σήμερα. Οι εργαζόμενοι, στους οποίους ο Γιώργος Κουρής δεν έχει καταβάλλει τους μισθούς επί 12 και πλέον μήνες, ενώ σε πολλούς δεν έχει καταβάλλει ούτε το δώρο των Χριστουγέννων, έχουν πραγματοποιήσει μια 48ωρη απεργία τον Ιανουάριο και δύο 24ωρες και μια 48ωρη μέσα στον Φεβρουάριο αποσκοπώντας στην εξόφληση των δεδουλευμένων.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση για την κήρυξη της σημερινής απεργίας:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 28 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 29 Φεβρουαρίου 2012.


Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν επί ένα έτος την αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», η οποία δεν τηρεί τις ΣΣΕ και αφήνει απλήρωτους τους συναδέλφους .

Οι Ενώσεις ζητούν:
Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των καθυστερούμενων οφειλών των εργαζομένων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου στην «ΑΥΡΙΑΝΗ».
Την άμεση εξόφληση του δώρου των Χριστουγέννων σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν λάβει.
Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP