#12fgr Ενημερώσεις από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Edit 23.05
Περίπου χίλιοι διαδηλωτές βρίσκονται κοντά στην πλ. Κολωνακίου, ενώ έχουμε συμπλοκές και λεηλασίες στην ευρύτερη περιοχή Ομόνοιας και Ψυρρή.

Edit 22.05
Επίθεση με πέτρες από κόσμο στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά καίγονται πάνω από 10 κτίρια σε όλη την Αθήνα.

Η φωτό είναι από το twitter του χρήστη hkoutso

Εdit 21.25
Αδειασε από κόσμο η πλ. Κλαυθμώνος με τις διμοιρίες να βρίσκονται περιμετρικά.
Μαίνεται η φωτιά στο κτίριο όπου βρίσκεται το σινεμά Αττικόν (Χρ. Λαδά και Σταδίου).
Edit 21.05
Άγρια επίθεση από δυνάμεις ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ σε όλο το εύρος της Μητροπόλεως. Σθεναρή αντίσταση των συγκεντρωμένων και οπισθοχώρηση μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου. Νέα συντονισμένη επίθεση από τους δολοφόνους με τα παπάκια και διμοιρίες ΜΑΤ. Ο κόσμος στάθηκε με αποφασιστικότητα και σθένος απέναντι στη λύσσα των θρασύδειλών λακέδων του κράτους. Παραμένουν χιλιάδες στο Μοναστηράκι.

Εdit 20.48
Επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις στην Μητροπόλεως, με αναγκαστική υποχώρηση του κόσμου μέχρι την μητρόπολη, όπου και στήθηκε νέο οδόφραγμα.
Μάχες συνεχίζονται στη Φιλλελήνων και κόσμος ανασυντάσσεται στους στύλους του Ολυμπίου Διος.

Edit 20.43
Σύντροφοι εντόπισαν προβοκάτορες (μεγάλης ηλικίας 40+) οι οποίοι προσπαθούσαν επι ώρα να πυρπολήσουν μικρομάγαζο στη Μητροπόλεως (και όχι το παράρτημα κάποιας πολυεθνικής ή κάποιας τράπεζας) την ώρα που κόσμος συγκρουόταν στο ύψος του υπ. Οικονομικών προκειμένου να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Οι σύντροφοι κατάφεραν και έσβησαν την φωτιά, αφού τους καταδίωξαν.


Edit 20.31
Εχουν σπαστεί και λεηλατηθεί τα γραφεία των "Νέων" στην Χρ. Λαδά. Ενώ στην Κοραή καίγονται ακόμα τα Starbucks.

Edit 20.08
Συγκρούσεις στην Όθωνος, οι διμοιρίες προσπαθούν να αποκόψουν τον κόσμο που επιχειρεί να προσεγγίσει το Σύνταγμα από Καραγιώργη Σερβίας.

Edit 19.59
Φλόγες και στη Eurobank Κοραή και Πανεπιστημίου. 

Edit 19.50 
Ο κόσμος επιχείρησε να επαναπροσεγγίσει την Πλ. Συντάγματος απο Μητροπόλεως και Κ.Σερβίας. Μπλόκο απο μπάτσους. Δυνατές συγκρούσεις.

Η φωτό είναι από το twitter του χρήστη @agmaldonado

Edit 19.42 
Στις φλόγες τα Starbucks στην πλ. Κοραή. Χιλιάδες κόσμου στην Πλ. Κλαυθμώνος. Τεράστο φλεγόμενο οδόφραγμα στην Παν/μιου

Edit 19.22
Ο κόσμος έχει οπισθοχωρήσει περιμετρικά του Συντάγματος ενώ αρκετες χιλιάδες βρίσκονται μεταξύ Φιλλελήνων και Όθωνος. Η Μητροπόλεως μέχρι Μοναστηράκι ασφυκτικά γεμάτη απο κόσμο. Το "Μπατσοι - Γουρούνια - Δολοφόνοι" αντηχεί σε κάθε δρόμο και στενο.


Edit 19.05
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις σε όλη την περιοχή περιμετρικά του συντάγματος. Επιθέσεις των διμοιριών τόσο από Οθωνος όσο και από Αμαλίας με στόχο να φύγει ο κόσμος προς στύλους του Ολυμπιού Διός. Ο κόσμος παραμένει με πείσμα στο δρόμο και αντιμετωπίζει με αλυσίδες και φωτοβολίδες τις διμοιρίες. Συγκρούσεις και πύρινα οδοφράγματα στην Πανεπιστημίου προς Προπύλαια.

Edit 18.36
(Απο την Κατάληψη της Νομικής)
Η νομική παραμένει ανοιχτή και έχει φύγει τα ΜΑΤ από έξω. Καλούμε τον κόσμο που έχει σπάσει ή κατεβαίνει τώρα να συγκεντρωθεί εδώ και να ανασυνταχτεί για να κατευθυνθούμε προς σύνταγμα συντεταγμένα. Μάχη ως το τέλος! Ούτε βήμα πίσω!

Edit 18.30
Γενικευμένες συγκρούσεις στην Πανεπιστημίου. "Αδειάσανε" την πλ. Συντάγματος.

Εdit 18.25
Oι διμοιρίες έχουν ανέβει στην πλ. Συντάγματος κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Εdit 18.15
Ο Μανώης Γλέζος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής με αναπνευστικό πρόβημα αξαιτίας των χημικών.

Εdit 18.12
Ο κόσμος παρά τα χημικά που πέφτουν έχει κυριολεκτικά "καταλάβει" το ιστορικό κέντρο της πόλης. Σε κάθε δακρυγόνο με μια φωνή ακούγεται το γνωστό σύνθημα για τους μπάτσους και από κάθε στένο όπου μπαίνει για να πάρει ανάσες, ξαναγυρνάει με κατεύθυνση την πλ. Συντάγματος.

Edit 18.05
(Απο την Κατάληψη της Νομικής)
Το μπλοκ της κατάληψης επιχείρησε να κατευθυνθεί προς προπύλαια και χτυπήθηκε από τους μπάτσους με αποτέλεσμα να σπάσει και κομμάτι του να επιστρέψει στο χώρο της κατάληψης η οποία παραμένει ανοιχτή. ο χώρος έχει περικυκλωθεί από δυνάμεις καταστολής

Edit 18.00
Μπαράζ χημικών. Μικρή οπισθοχώρηση του κόσμου.

Edit 17.45
Συνεχίζεται η ρήψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης μπροστά στον Άγνωστο. Ο κόσμος δεν υποχωρεί.

Edit 17.34
Χημικά και μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη. Ασφυκτικά πολύς ο κόσμος.

Edit 17.20
Διμοιρίες εμποδίζουν την προσυγκέντρωση απο την Κατάληψη της Νομικής να ξεκινήσει προς το Σύνταγμα. Χρήση χημικών και μικροένταση στα Προπύλαια.

Edit 17.10
Χιλιάδες κόσμου αυτή τη στιγμή στην πλ. Συντάγματος, ενώ ακόμα περισσότεροι καταφθάνουν. Περιφερειακοί σταθμοί του ΗΣΑΠ είναι ασφυκτικά γεμάτοι, με τρένα να περνάνε χωρίς να μπορούν να σταματήσουν.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP