Προσαγωγές εργαζομένων στα ζαχαροπλαστεία Χατζή

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Αναδημοσιεύουμε από http://www.alterthess.gr:

Συλλήψεις πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή η αστυνομία στο κατειλημμένο από εργαζόμενους ζαχαροπλαστείο Χατζής στην Θεμ. Σοφούλη. Οι εργαζόμενοι που από τα μέσα Δεκέμβρη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν χθες σε κατάληψη του καταστήματος διεκδικώντας τα δεδουλευμένα πέντε μηνών, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα που τους οφείλει ο εργοδότης. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Καλαμαριάς. Να σημειωθεί ότι η αστυνομία επενέβη μετά από εισαγγελική παρέμβαση.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα των εργαζομένων στο Χατζή η εταιρεία όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλε εκατ. ευρώ αλλά «εδώ και 2 χρόνια εκμεταλλευόμενη την κρίση και την ανεργία δε μας πληρώνει κανονικά, σε σημείο να μας χρωστάει έως και 5 μισθούς, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.» Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ακόμη ότι η εταιρεία έχοντας συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο και Ι.Κ.Α. και εργαζόμενους δρομολογεί την ίδρυση μιας νέας εταιρείας. έτσι ώστε μεταβιβάζοντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία της παλαιάς στην νέα, να κάνει στάση πληρωμών στην παλιά, πτωχεύοντας την και έτσι να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών.

Όπως αναφέρουν ακόμη εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην κατάληψη ο εργοδότης όλο το προηγούμενο διάστημα εκμεταλλευόταν τη κρίση για να μη τηρεί την εργατική νομοθεσία. Δηλαδή απασχολούσε προσωπικό χωρίς πρόσληψη ή με 12 ένσημα το μήνα που δουλεύουν όμως 6ημερο. Επίσης ανάγκαζε το προσωπικό να υπογράφει μαζί με την πρόσληψη και το έντυπο της οικειοθελούς αποχώρησης με ανοιχτή ημερομηνία, έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένος να καταβάλλει αποζημιώσεις σε περίπτωση που θελήσει να απολύσει.

Τις τελευταίες μέρες αφού έκλεισε το ένα από τα τρία ιδιόκτητα καταστήματα που βρίσκεται στην Καμάρα σταμάτησε και τη λειτουργία του εργοστασίου στο Λάκωμμα Χαλκιδικής μεταφέροντας μέρος του προσωπικού στο κατάστημα της οδού Βενιζέλου. Παράλληλα προχώρησε σε 4 απολύσεις και σύμφωνα με τους εργαζόμενους το επόμενο διάστημαπρόκειται να απολύσει και άλλους. «Όσους «τυχερούς» δεν απολύσει- στην καινούρια εταιρεία με συμβάσεις-ντροπής μερικής απασχόλησης, με μισθούς των 400 ευρώ και με 12ωρη απασχόληση καθημερινά, δουλεύοντας αργίες, βράδια και Κυριακές» σημειώνουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους τονίζοντας ότι «για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να καταφύγουμε στην επίσχεση εργασίας από τα μέσα Δεκεμβρίου, αφού για εμάς πλέον είναι θέμα επιβίωσης. Καταλάβαμε το κατάστημα Καλαμαριάς (Θεμ.Σοφούλη 73) ώστε να εμποδίσουμε τον εργοδότη να κλείσει κι άλλο κατάστημα παίρνοντας όλα τα μηχανήματα.»

« Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αντιμέτωποι με εξώσεις από τα σπίτια μας, κάποιοι άλλοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες και κάποιοι άλλοι που μεγαλώνουν παιδιά δεν έχουν να τους προσφέρουν ούτε τα απαραίτητα. Έχουμε κινηθεί νομικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας. Αντίθετα ο εργοδότης συνεχίζει αδιάφορος, καταπατώντας τα εργατικά μας δικαιώματα. Μάλιστα χτες πρώτη μέρα της κατάληψης αντί να μας δώσει τα δεδουλευμένα μας, επιχείρησε να μας τρομοκρατήσει, φωνάζοντας την αστυνομία και καλώντας τον εισαγγελέα επιχειρώντας τη δίωξή μας» δηλώνουν τέλος οι εργαζόμενοι καλώντας σε αλληλεγγύη και συμπαράσταση.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Χατζή

Ή Ο ΧΑΤΖΗΣ Ή ΕΜΕΙΣ!!!
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ


Η εταιρεία γαλακτοζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ Α.Ε. διατηρεί 3 ιδιόκτητα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και μια μονάδα παραγωγής στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλε εκατομμύρια ευρώ από την δουλειά μας αλλά εδώ και 2 χρόνια εκμεταλλευόμενη την κρίση και την ανεργία δε μας πληρώνει κανονικά, σε σημείο να μας χρωστάει έως και 5 μισθούς, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Μερικές ακόμα πληροφορίες για τον εργοδότη μας: 1) Μας έβαλε να πληρώσουμε από την τσέπη μας 7.000 ευρώ για την ληστεία που έγινε πριν από δύο χρόνια, 2) Μας παίρνει μερίδιο από τα φιλοδωρήματα, 3) Μας βάζει να πληρώνουμε από την τσέπη μας τα ελλείμματα του ταμείου και τα λάθη ενώ κρατάει τυχόν πλεονάσματα.


...αυτή είναι στον Χατζή η εργοδοσία

Η εταιρεία έχοντας συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο και Ι.Κ.Α.(και μετά αναρωτιόμαστε γιατί το δημόσιο και τα ταμεία μας δεν έχουν λεφτά) και εργαζόμενους δρομολογεί την ίδρυση μιας νέας εταιρείας. έτσι ώστε μεταβιβάζοντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία της παλαιάς στην νέα, να κάνει στάση πληρωμών στην παλιά, πτωχεύοντας την και έτσι να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών.

Ο εργοδότης μας εκμεταλλευόμενος την κρίση και την ανάγκη μας για εργασία, θα μας μεταφέρει –όσους «τυχερούς» δεν απολύσει- στην καινούρια εταιρεία με συμβάσεις-ντροπής μερικής απασχόλησης, με μισθούς των 400 ευρώ και με 12ωρη απασχόληση καθημερινά, δουλεύοντας αργίες, βράδια και Κυριακές. Ήδη η εταιρεία απασχολεί προσωπικό χωρίς πρόσληψη ή με 12 ένσημα το μήνα που δουλεύουν όμως 6ημερο.Επίσης αναγκάζει το προσωπικό να υπογράφει μαζί με την πρόσληψη και το έντυπο της οικειοθελούς αποχώρησης με ανοιχτή ημερομηνία, έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένος να καταβάλλει αποζημιώσεις σε περίπτωση που θελήσει να απολύσει.


Αντιστεκόμαστε...με όπλο την κατάληψη και την απεργία

Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να καταφύγουμε στην επίσχεση εργασίας από τα μέσα Δεκεμβρίου, αφού για εμάς πλέον είναι θέμα επιβίωσης. Καταλάβαμε το κατάστημα Καλαμαριάς (Θεμ.Σοφούλη 73) ώστε να εμποδίσουμε τον εργοδότη να κλείσει κι άλλο κατάστημα παίρνοντας όλα τα μηχανήματα. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αντιμέτωποι με εξώσεις από τα σπίτια μας, κάποιοι άλλοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες και κάποιοι άλλοι που μεγαλώνουν παιδιά δεν έχουν να τους προσφέρουν ούτε τα απαραίτητα. Έχουμε κινηθεί νομικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας. Αντίθετα ο εργοδότης συνεχίζει αδιάφορος, καταπατώντας τα εργατικά μας δικαιώματα. Γι αυτό και εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας με κινητοποιήσεις όπως οι συνάδελφοί μας στα Goody's, στο Alter, στην Χαλυβουργια. Μάλιστα χτες πρώτη μέρα της κατάληψης αντί να μας δώσει τα δεδουλευμένα μας, επιχείρησε να μας τρομοκρατήσει, φωνάζοντας την αστυνομία και καλώντας τον εισαγγελέα επιχειρώντας τη δίωξή μας.

Γι αυτό σας καλούμε όλους να συμπαρασταθείτε έμπρακτα στον αγώνα μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις αντιστάσεις μας, σε κάθε χώρο δουλείας, γειτονιάς γιατί έτσι και αλλιώς όλοι οι εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα βιώνουμε τα ίδια προβλήματα: απολύσεις, εφεδρείες, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, κατάργηση των δικαιωμάτων μας, τρομοκρατία με στόχο την πλήρη μετατροπή μας από εργαζόμενους σε δουλοπάροικους. Ήδη η κυβέρνηση, ΔΝΤ,ΕΕ συζητάνε για καινούρια μέτρα όπως κατάργηση βασικού καθώς και του 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση συμβάσεων, περικοπή συντάξεων και μεγαλύτερη φτωχοποίηση της ζωής μας.

-ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ
-ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
-ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ

Η χτεσινή ανακοίνωση των εργαζομένων. Αναδημοσιεύουμε από Κονσερβοκούτι:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ "ΧΑΤΖΗ"

Η εταιρεία γαλακτοζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ Α.Ε. διατηρεί 3 ιδιόκτητα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη και 2 στην Αθήνα καθώς και μια μονάδα παραγωγής στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλε εκατομμύρια ευρώ από την δουλειά μας αλλά εδώ και 2 χρόνια εκμεταλλευόμενη την κρίση και την ανεργία δε... μας πληρώνει κανονικά, σε σημείο να μας χρωστάει εώς και 5 μισθούς,επιδόματα,δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Η εταιρεία έχοντας συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο και Ι.Κ.Α.(και μετά αναρωτιόμαστε γιατί το δημόσιο και τα ταμεία μας δεν έχουν λεφτά) και εργαζόμενους και δρομολογεί την ίδρυση μιας νέας εταιρείας με διαφορετικό Δ.Σ. έτσι ώστε μεταβιβάζοντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία της παλαιάς στην νέα, να κάνει στάση πληρωμών στην παλιά, πτωχεύοντάς την και έτσι να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών.

Ο εργοδότης μας εκμεταλλευόμενος και πάλι την κρίση και την ανάγκη μας για εργασία, θα μας μεταφέρει στην καινούρια εταιρεία με συμβάσεις-ντροπής μερικής απασχόλησης, με μισθούς των 400 και 500 ευρώ και με 12ωρη απασχόληση καθημερινά, δουλεύοντας αργίες, βράδια και Κυριακές.Ήδη η εταιρεία απασχολεί προσωπικό χωρίς πρόσληψη ή με 12 ένσημα το μήνα που δουλεύουν όμως 6ημερο.Επίσης αναγκάζει το προσωπικό να υπογράφει μαζί με την πρόσληψη και το έντυπο της οικειοθελούς αποχώρησης,με ανοιχτή ημερομηνία,έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένος να καταβάλλει αποζημιώσεις σε περίπτωση που θελήσει να απολύσει.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να καταφύγουμε στην επίσχεση εργασίας από τα μέσα Δεκεμβρίου,αφού για εμάς πλέον είναι θέμα επιβίωσης.Πολλοί από εμάς είμαστε αντιμέτωποι με εξώσεις από τα σπίτια μας,κάποιοι άλλοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες και κάποιοι άλλοι που μεγαλώνουν παιδιά δεν έχουν να τους προσφέρουν ούτε τα απαραίτητα.Έχουμε κινηθεί νομικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Αντίθετα ο εργοδότης συνεχίζει αδιάφορος σε όλα τα παραπάνω,απαξιώνοντας την Επιθεώρηση Εργασίας μη δίνοντας καμία σημασία σε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε χρησιμοποιήσει και συνεχίζει απρόσκοπα να καταπατάει όλους τους νόμους. Γι'αυτό και εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας με κινητοποιήσεις όπως οι συνάδελφοί μας στα Goody's,στο Alter,στην Χαλυβουργική.

Σας καλούμε όλους να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας γιατί έτσι και αλλιώς όλοι οι εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα βιώνουμε τα ίδια προβλήματα : απολύσεις, εφεδρείες, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, κατάργηση των δικαιωμάτων μας, τρομοκρατία με στόχο την πλήρη μετατροπή μας από εργαζόμενους σε δουλοπάροικους.Ήδη η κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ συζητάνε για καινούρια μέτρα όπως κατάργηση βασικού μισθού και του 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση συμβάσεων, περικοπή συντάξεων και μεγαλύτερη φτωχοποίηση της ζωής μας.

Γι'αυτό και εμείς ζητάμε :

-ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ
-ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
-ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP