ΑΓΩΝ(Ι)ΑΣ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ για τους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας»

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Τελικά, έστω και σε δυο δόσεις, οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» έλαβαν το δώρο των Χριστουγέννων - και μόνο αυτό. Αλλά όχι όλοι. Δεν έχουν ακόμη λάβει το δώρο οι συνάδελφοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι στη «Ελευθεροτυπία» υλοποιώντας την απόφαση της πρόσφατης γενικής τους συνέλευσης προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, ως απάντηση στην μη καταβολή δεδουλευμένων, καθώς και στις προθέσεις της εργοδοσίας περί προσφυγής στο άρθρο 99. Την Τετάρτη (28/12) θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα.

Μια αποτίμηση για το πώς έφτασε η «ώρα μηδέν» για τους 800 και πλέον εργαζόμενους της εφημερίδας, τις αλλεπάλληλες εκδιώξεις στελεχών που προηγήθηκαν, την τακτική του διευθυντικού επιτελείου, που την ίδια ώρα που έδινε αντιμνημονιακή «γραμμή» έπνιγε τις φωνές των απλήρωτων εργαζόμενων και κουκούλωνε τα απολύτως μνημονιακά τυφλά επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας, εδώ.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση για την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας, έπειτα από την απαίτηση των εργαζόμενων:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της «Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων», της ΕΣΠΗΤ, της «Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος» και της «Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών» (όσον αφορά στην τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών), αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο «ΑΡΓΟΣ» (μόνο για τη διανομή της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»), που εργάζονται στην ηλεκτρονική σελίδα « ENET . GR », καθώς και στην έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» από τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας, 26 Δεκεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 28 Δεκεμβρίου 2011.

Οι συνάδελφοι έχουν πια εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, αφού από τα μέσα του καλοκαιριού η εργοδοσία της εφημερίδας εξακολουθεί να επιδεικνύει την ίδια παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, μην καταβάλλοντας τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ».

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP