Στάση εργασίας στον ΔΟΛ ως αντίδραση στις ατομικές συμβάσεις

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Κλήθηκε από την εργοδοσία του ΔΟΛ ο πρώτος συνάδελφος για να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, με μείωση 20% επί του μισθού. Οι συνάδελφοι ενεργοποιώντας την απόφαση της προηγούμενη γενικής συνέλευσης πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή στάση εργασίας.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί στους εργαζόμενους ότι δεν θα λάβουν την καθιερωμένη ημερομηνία τους μισθούς τους, αλλά στο τέλος του μήνα, πράγμα που γίνεται για πρώτη φορά. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ:


ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ από τη Διοίκηση του ΔΟΛ
(λίγες ώρες μετά τη δικαστική απόφαση για υποχρεωτική επαναπρόσληψη του απολυμένου συνδικαλιστή, Χρ.Μαϊδη) 
Η Διοίκηση του ΔΟΛ προέβη αιφνιδιαστικά στην αλλαγή της πάγιας μέχρι σήμερα καταβολής των μηνιαίων αποδοχών των εργαζομένων του ομίλου και, σύμφωνα με την τελεσιγραφική και αναιτιολόγητη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου δυναμικού, καταργεί (δύο μέρες πριν από την καταβολή της!) την πληρωμή της προκαταβολής του μισθού του Δεκεμβρίου.
Χωρίς ίχνος «κοινωνικής ευαισθησίας» έναντι των δεκάδων εργαζομένων στον όμιλο ανατρέποντας και αγνοώντας οικογενειακούς προϋπολογισμούς και ανάγκες των εργαζομένων που προσδιορίζονται με όρους επιβίωσης. Η εταιρεία όφειλε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αλλά και τις αρχές που διέπουν τη «χρηστή διοίκηση», να λάβει νωρίτερα σχετική άδεια από τα αντίστοιχα θεσμικά όργανα και να κοινοποιηθεί η αλλαγή του τρόπου πληρωμής στους εργαζόμενους τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα. 
Στην πραγματικότητα, με τρομοκρατικές πρακτικές και άθλιους εκβιασμούς, επιχειρεί να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων στον όμιλο να υπογράψουν τις εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις εργασίας. 
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας -πάει πολύ να χρηματοδοτήσουμε και τις εκτελέσεις-απολύσεις μας.
Δήλωση μετάνοιας δεν υπογράφουμε -γιατί έτσι ή αλλιώς η διοίκηση του ΔΟΛ μας θεωρεί όλους αναλώσιμους.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP