ΕΣΗΕΑ: Απεργούν, ξανά, μόνοι τους σαν συντεχνία…

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Μετά τη χτεσινή (28/11) οπερέτα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ (με τους «κακούς» του ΔΣ να αποχωρούν και τον πρόεδρο της Ένωσης να ωρύεται επειδή οι «κακοί» δεν τον άφησαν να …σώσει τον κλάδο), ανακοινώθηκε σήμερα η πολυαναμενόμενη απόφαση της ΕΣΗΕΑ και των άλλων σωματείων των ΜΜΕ εν όψει της γενικής απεργίας της 1ης Δεκέμβρη: για δεύτερη συνεχή φορά επί «αριστερού προεδρείου» της ΕΣΗΕΑ, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα απεργήσουν μόνοι τους, αύριο Τετάρτη 30/11, παραμονή της γενικής απεργίας, ενώ την Πέμπτη 1/12 προβλέπεται 4ωρη στάση εργασίας (11-15:00), προκειμένου οι συνάδελφοι να πάρουν μέρος στα πανεργατικά συλλαλητήρια, προφανώς για να νιώσουν κι αυτοί εργάτες για λίγες ώρες. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η υπερβολική έκθεση στην εργατική τάξη είναι σαν τον ήλιο: βλάπτει σοβαρά την υγεία (κράτους, αφεντικών, εργατοπατέρων και ρουφιάνων).

Η κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων των ΜΜΕ έχει αυτή τη φορά μια πρωτοτυπία: από την 4ωρη στάση εργασίας της Πέμπτης 1ης Δεκέμβρη εξαιρούνται ρητά «οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί, που θα καλύπτουν δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αιτήματα και τις πορείες των εργαζομένων. Τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, συνεπώς, μπορούν (και πρέπει) να μεταδίδουν εκείνες τις ώρες, πρόγραμμα, που θα σχετίζεται αποκλειστικά με την προβολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και τα αιτήματα όλων των εργαζομένων της χώρας». Και στάση εργασίας για τους αγωνιστές-διαδηλωτές εργαζόμενους στα ΜΜΕ, και εξαίρεση για τους εισαγγελείς-τηλεπαρουσιαστές του Αλαφούζου, του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη κ.α., που, όπως πάντα, θα ενημερώνουν τον λαό ότι οι εργαζόμενοι και οι διαδηλωτές απεργάζονται την καταστροφή της χώρας, για τη σωτηρία της οποίας τόσο μοχθούν οι τραπεζίτες, οι τεχνοκράτες και οι ακροδεξιοί.
«Όχι απεργία μόνοι μας σαν συντεχνία – Γενική απεργία με όλη την κοινωνία», ζητούσαμε τον προηγούμενο μήνα, ενώνοντας τότε τη φωνή μας με τους απλήρωτους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας, στους οποίους ήρθαν να προστεθούν τώρα οι (απειλούμενοι με οριζόντιες περικοπές των μισθών τους) εργαζόμενοι του ΔΟΛ. Πλέον δεν ζητάμε: διαχωριζόμαστε. Καμία ανοχή στους αριστεροδεξιούς εργατοπατέρες που επιμένουν να πατούν σε δυο βάρκες, που επιμένουν να αντιμετωπίζουν τον χειμαζόμενο κλάδο των ΜΜΕ ως την αριστοκρατία της εργατικής τάξης, που προσπαθούν απεγνωσμένα να ισορροπήσουν ανάμεσα στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων εκδοτών και καναλαρχών και τη διατήρηση των δικών τους προνομίων και του προσωπικού τους γοήτρου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, και ιδιαίτερα τους χιλιάδες που αφήνει ακάλυπτους η ΕΣΗΕΑ, τους χιλιάδες «μπλοκάκηδες», «μαύρους», ανέργους των ΜΜΕ, που δεν μπορούν έτσι κι αλλιώς να «καλύψουν δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις», να ενωθούν με την εργατική τάξη της χώρας (την τάξη μας) στους δρόμους, την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη, απαντώντας έμπρακτα σε εργατοπατέρες, κράτος και αφεντικά.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP