Απεργιακή ενημέρωση στα ΜΜΕ (30/11/11)

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Τη στιγμή που τα σωματεία μας, μάς σύρουν σε μια ακόμα απεργία-παρωδία, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι δίνουν τις απαντήσεις τους:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για απεργιακή ζύμωση:
"Μια που όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απεργούμε σήμερα Τετάρτη 30 Νοέμβρη – μια μέρα πριν από όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας, και αφού τα σωματεία μας δεν καλούν ούτε καν σε μία συζήτηση ή απεργιακή συγκέντρωση, τι θα λέγατε να μαζευόμασταν στις 4:00 μ.μ. στο κτήριο της «Ελευθεροτυπίας»; (...) Μέχρι να αποφασίσουν τα σωματεία πώς να χαράξουν τη «στρατηγική απάντηση» στη συντονισμένη εργοδοτική επίθεση, ας βρεθούμε μεταξύ μας και ας συζητήσουμε τις δικές μας απαντήσεις και ενέργειες. Ας σωπάσουν για μια μέρα τα παπαγαλάκια των εργοδοτών, να ακουστεί η φλυαρία των απεργών. (...) Όσοι πιστοί, άπιστοι και –κυρίως– δύσπιστοι, προσέλθετε σήμερα Τετάρτη στις 16:00 στη Μίνωος 10-16, σταθμός μετρό Αγ. Ιωάννης"


ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ και τις συνδικαλιστικές απόπειρες απεργοσπασίας:
"ΑΝΑΚOΙΝΩΣΗ
29/11/11
Oι εργαζόμενοι τεχνικοί της «Ελευθεροτυπίας» (Φωτοεκδοτική Α.Ε.) διαφωνούμε με την απόφαση του σωματείου μας -ΕΤΗΠΤΑ- να μην συμμετέχουμε στην τριήμερη απεργία (1, 2, 3, Δεκεμβρίου) που έχουν κηρύξει η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ για την μη καταβολή των δεδουλευμένων μας. Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία γενική συνέλευση η πλειοψηφία των εργαζομένων τεχνικών είχε ταχθεί υπέρ της απεργίας. Θεωρούμε ότι η απόφαση της ΕΤΗΠΤΑ βάζει σε κίνδυνο την ενότητά μας και δημιουργεί προϋποθέσεις για τη συγκρότηση απεργοσπαστικού μηχανισμού.
"

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΤΕΡ
μετά από την μη εμφάνιση του εργοδότη Γιαννίκου στην υποσχόμενη συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, οι εργαζόμενοι κατέλαβαν το σταθμό, η ροή προγράμματος πέρασε στα χέρια τους και πλέον στις οθόνες των τηλεοράσεων εμφανίζεται η φωνή τους:

"Εδώ και ενάμιση χρόνο η διοίκηση του ALTER μας κοροϊδεύει. Καθυστερεί τους μισθούς μας, υπόσχεται ημερομηνίες πληρωμής που ποτέ δεν τηρεί και μας οδηγεί στην ανέχεια. Μας οφείλονται από 5 έως 10 μισθοί κατά περίπτωση και πλέον έχουμε όλοι πρόβλημα διαβίωσης. Η πλειοψηφία των εργαζομένων βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας και θα παραμείνουμε μέχρι να εξοφληθούμε. Δεν επαιτούμε. Απαιτούμε τα δεδουλευμένα μας».

ΑΠΟ  ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ και το κάλεσμα των "Financial Crimes":
"Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η αυριανή απεργία του κλάδου συνοδεύεται με την παρότρυνση των Ενώσεων μας να παραμείνουμε στα σπίτια μας ή να κάνουμε τα ψώνια μας. Γιατί αυτό καταλαβαίνουμε απο το γεγονός ότι δεν έχει καλεστεί απεργιακή συγκέντρωση. (...) 
Θεωρούμε απαράδεκτη αυτήν την απόφαση γι' αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους αύριο να συγκεντρωθούμε στην ΕΣΗΕΑ στις 12 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα το ΔΣ έχει συγκαλέσει μικτό συμβούλιο για να ενημερώσει τους εκπροσώπους μας για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις. Προτείνουμε σε όλους τους συνεδέλφους, και τις συλλογικότητες του κλαδου να αξιοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία για να συγκεντρωθούμε στην ΕΣΗΕΑ και να συζητήσουμε για την επόμενη απεργιακή ημέρα αλλά και με ποιό τρόπο θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα σαν κλάδος."

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP