Με 3ήμερη απεργία οι εργαζόμενοι της "Ελευθεροτυπίας" διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Με νέα, αυτή τη φορά τριήμερη απεργία, που στοχεύει στο μπλοκάρισμα της Κυριακάτικης έκδοσης, οι εργαζόμενοι της "Ελευθεροτυπίας" κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα  που δεν τους έχουν καταβληθεί απο τον περασμένο Αύγουστο:

ΨΗΦΙΣΜΑ της συνέλευσης των εργαζομένων (24/11/2011)

Η συνέλευση των εργαζόμενων στη Χ.Κ Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, αποφάσισε με ψήφους 160 υπέρ 7 κατά και 6 λευκά, να ζητήσει από τα σωματεία να κηρύξουν τριήμερη απεργία την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο (1/2/3-12-2011), ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο.

Η συνέλευση αποφάσισε ακόμα να ζητήσει από τη διοίκηση:

-Να καταβάλει άμεσα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έναν μισθό και να δεσμευθεί ότι θα καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο το δώρο των Χριστουγέννων.

-Να εξοφλήσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τους συναδέλφους στην ένθεση (στο πιεστήριο), που απασχολούνται με διαλείπουσα εργασία.

-Να εντάξει άμεσα στην μισθοδοσία τους συναδέλφους, που εργάζονται με ΔΠΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

-Να ενημερώσει τους εκπροσώπους και κατ΄ επέκταση την ίδια τη συνέλευση:
α) για το business plan
β) για τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας
γ) για τα διαφημιστικά και εμπορικά έσοδα της εταιρείας

Επίσης η συνέλευση των εργαζομένων δηλώνει την συμπαράσταση της σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ που παραμένουν απλήρωτοι, ή διώκονται με απολύσεις, ή υφίστανται δραστικές περικοπές μισθών εξαναγκαζόμενοι στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Τέλος η συνέλευση εξέλεξε νέα εργασιακή επιτροπή.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP