24ωρη απεργία σε ιδιωτικά και δημοτικά ραδιόφωνα με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011


Παραλύουν όλοι οι ιδιωτικοί και δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί τη Δευτέρα (28/11) με 24ωρη απεργία που κηρύχτηκε από τα σωματεία στην οποία συμμετέχουν τεχνικοί, δημοσιογράφοι και διοικητικοί.

Είχε προηγηθεί Γενική Συνέλευση των τεχνικών της ραδιοφωνίας την Τετάρτη (23/11), με μια άνευ προηγουμένου συμμετοχή, στην οποία αποφασίστηκε παμψηφεί η έναρξη κινητοποιήσεων στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ως απάντηση στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ), αντιδρώντας στη λαίλαπα απολύσεων και των καταπατήσεων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που έχει κατακλύσει το χώρο της ραδιοφωνίας και για τα οποία η εργοδοσία και η Κυβέρνηση έχουν αποκλειστική ευθύνη, αποφάσισαν κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου 2011 όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών της δημοτικής και ιδιωτικής ραδιοφωνίας, που εργάζονται σε όλους τους ιδιωτικούς και δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ΖΗΤΩΝΤΑΣ- την ανάκληση όλων των απολύσεων των συναδέλφων μας- τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και - την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και την εφαρμογή τους.

Ξεχωριστή ανακοίνωση για την απεργία και για τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης την ίδια μέρα εξέδωσε η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας:

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους τεχνικούς της ραδιοφωνίας (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Γενική μαςΣυνέλευση της 23ης Νοεμβρίου 2011.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εργοδότες να αποδημήσουν την Συλλογική μας Σύμβαση Εργασίας, με την κατάργηση στην ουσία όλων των άρθρων της και την μείωση των αποδοχών μας κατά 20%, όπως ζητούν και προσπαθούν να επιβάλουν με κάθε τρόπο.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους καρπούς των πολύχρονων αγώνων μας να τουςτσαλαπατήσουν οι εργοδότες και τα ενεργούμενά τους.

Η ΕΤΕΡ μπαίνει σε μια περίοδο κινητοποιήσεων για την προάσπιση των μισθών και των όρων εργασίας μας μέσα στα ραδιόφωνα.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να στηρίζει σκανδαλωδώς τους εργοδότες απογυμνώνοντας τη νομοθεσία από ο,τιδήποτε θυμίζει κράτος δικαίου.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση κάθε αντεργατικού και αντιασφαλιστικού νόμου.

Οι εργαζόμενοι χρόνια τώρα είμαστε τα υποζύγια που πληρώνουν χαράτσια και κεφαλικούς φόρους όποτε δεν βγαίνει ο λογαριασμός στους κυβερνώντες. Την ίδια ώρα θαλασσοδάνεια με εγγυητή το Κράτος, εξοργιστικές ρυθμίσεις για μη απόδοση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών είναι η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους εντολοδότες της, τους εργοδότες.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να αποδομήσετε την ΣΣΕ μας. Χωρίς ΣΣΕ δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε. Έτσι ο αγώνας μας θα είναι μέχρι την ΝΙΚΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11 ΑΠΟ ΤΙΣ 6πμ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΙΣ 08.00 ΤΟ ΠΡΩΪ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 28/11 ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΣΚΟΥΦΟΥ 10, 3ος όροφος, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ).

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP