Σε εξέλιξη 24ωρη απεργία στην "Ελευθεροτυπία"

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Σε εξέλιξη, από τις 12 το μεσημέρι σήμερα, βρίσκεται η 24ωρη των εργαζόμενων στην Χ.Κ Τεγόπουλος και την Φωτοεκδοτική. Την απεργια κήρυξαν τα σωματεία ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, και Ενωση Λιθογραφων, μετά και από τη χθεσινή απόφαση - προταση της συνέλευσης των εργαζομένων για την πραγματοποίηση άμεσα 24ωρης απεργιας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των τεσσάρων ενώσεων:

Με συντριπτική πλειοψηφία η συνέλευση των εργαζομένων στην "Ελευθεροτυπία" (Χ.Κ. Τεγόπουλος & Φωτοεκδοτική) που πραγματοποιήθηκε χθες αποφάσισε να προτείνει στις Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ) την κήρυξη άμεσα 24ωρης απεργίας από σήμερα (3/11/11) το μεσημέρι στις 12 έως την ίδια ώρα αύριο, την οποιά τα Σωματεία αποδέχτηκαν και πραγματοποιούν.

Η συνέλευση αποφάσισε ακόμη:
- Να ζητήσει από το Διασωματειακό την κήρυξη 48ωρης απεργίας με ανοιχτή ημερομηνία
- Να καταθέσουν όλοι οι εργαζόμενοι ασφαλιστικά μέτρα γι ατην καταβολή των μέχρι τώρα οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών τους (Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) και
- Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της επίσχεσης εργασίας.

Επίσης όλα τα παραπάνω γίνονται αποδεκτά από τις Ενώσεις μας.

Οι συνάδελφοι σταθμίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας και αντιδρώντας στο παρατεταμένο κλίμα αβεβαιότητας, σχετικά με το μέλλον της εφημερίδας και των εργαζομένων της, αγωνίζονται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και την έκδοση της εφημερίδας με αξιοπρέπεια και πλήρη κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων τους.

Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να είναι τα μόνιμα θύματα μεταξύ της εργοδοσίας, του τραπεζικού συστήματος και της πολιτικής εξουσίας.

Καλούν την επιχείρηση και τη διεύθυνση της Ελευθεροτυπίας ενόψει και της κλιμακούμενης κινητοποίησης, να αναλάβουν τις ευθύνες τους ιδόιτη η ανοχή και η καλή πίστη που ως τώρα επέδειξαν τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να ληφθούν ως αδυναμία.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP