48ωρη απεργία στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ - Αντιδράσεις στον 9,84 και στην ΕΡΤ

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

* Ομαδικό πυρ από εργοδοτικούς σήμερα στον 9,84. Ο διευθυντής Τάκης Καμπύλης (που αργότερα υπέβαλε την παραίτησή του), μαζί με 10 περίπου εργοδοτικούς, επιχείρησαν να στήσουν Γενική Συνέλευση με σκοπό να βγάλουν άκυρη τη 48ωρη απεργία που κήρυξε για αύριο και μεθαύριο η ΕΣΗΕΑ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο, την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την εργασιακή εφεδρεία. Το σκεπτικό είναι γνωστό: ότι η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε κινητοποιήσεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. Αντ’ αυτού, ζητούν να κηρυχθεί απεργία στον κλάδο, και όχι μόνο στα δημόσια και τα δημοτικά ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας).

Προφανώς τα υψηλά κλιμάκια των «μαγαζιών» ζουν σε τελείως διαφορετικό πλανήτη από εμάς τους υπόλοιπους. Μάλιστα, ο (τέως;) διευθυντής του 9,84 ήρθε σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους στους οποίους είπε: «πάω να σας κάνω ανθρώπους κι εσείς μου κάνετε απεργίες τώρα που ξεκινάει το καινούργιο πρόγραμμα», και «αν επιμείνετε, θα το κλείσω το μαγαζί». Διέδωσε μάλιστα, για να ενισχύσει το κλίμα τρομοκρατίας, ότι μίλησε με τον δήμαρχο Γ. Καμίνη ο οποίος φέρεται να του είπε: «Να το κλείσεις [το μαγαζί] να τελειώνουμε».

* Την ίδια ώρα, στη Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ ακούστηκαν παρόμοιες εργοδοτικές απόψεις, με αποτέλεσμα να οριστεί νέα Γενική Συνέλευση για αύριο το πρωί, όπου υπάρχει πιθανότητα να τεθεί θέμα εγκυρότητας της 48ωρης απεργίας με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα (τυχαίο;...).

Ήδη πάντως έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από τη βάση των εργαζομένων στα σχέδια που πάνε να ευνουχίσουν τις κινητοποιήσεις εν τη γενέσει τους.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP