Υπόψη κ. Σ. Κοτρώτσου: Η υπομονή έφτασε στο τέλος της

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αφού τζίραρε για 7 μήνες τα δεδουλευμένα των εργαζομένων για να βγάζει την εφημερίδα του, στο τέλος τους ανακοίνωσε την αναστολή της έκδοσής της, πετώντας τους στο δρόμο και χωρίς να καταβάλει τους μισθούς αρκετών μηνών, τις αποζημιώσεις και τις ασφαλιστικές εισφορές...

Παρότι στο Ειρηνοδικείο και στο Πρωτοδικείο εκκρεμούν σε βάρος του πάνω από 10 διαταγές πληρωμής από προμηθευτές και εργαζόμενους, παρά το τσουχτερό πρόστιμο από την Επιθεώρηση Εργασίας για καθυστέρηση δεδουλευμένων και μαύρη/ανασφάλιστη εργασία, παρά τις ποινικές διώξεις από πρώην εργαζόμενους για μη καταβολή μισθών, ο κύριος Κοτρώτσος συνεχίζει να κυκλοφορεί ανενόχλητος στα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες (με τελευταίο σταθμό το συγκρότημα Real του Ν. Χατζηνικολάου) και να παριστάνει τον προστάτη των αδικημένων και τον κριτή της εξουσίας.


Από την Τετάρτη 28/9, λοιπόν, η παραπάνω αφίσα (από πρώην εργαζόμενους της φυλλάδας του Κοτρώτσου) κοσμεί τους τοίχους των Αθηνών. Όσο ο Κοτρώτσος δεν καταβάλλει στους εργαζόμενους τα χρήματα που τους οφείλει, τέτοιου είδους δράσεις θα έχουν και συνέχεια.

* Δείτε εδώ κείμενο από παλαιότερη παρέμβασή μας στις "Αποκαλύψεις" ένα μήνα πριν κλείσουν, όταν ο Κοτρώτσος ορκιζόταν ότι η εφημερίδα δεν θα κλείσει και οι εργαζόμενοι δε θα χάσουν τα δεδουλευμένα τους.

Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος

Άμεση και εξολοκλήρου καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των «Αποκαλύψεων»

ΥΓ: Στην ΕΣΗΕΑ τις διαβάσαν τις αφίσες, άραγε;;;

*** Δεν είχε καλά-καλά προλάβει να αναρτηθεί η παρούσα ενημέρωση, όταν μας ήρθε μια ...απάντηση του Σ. Κοτρώτσου, με την οποία ο δημοσιογράφος-εκδότης απευθύνεται μέσω της συνέλευσής μας στους πρώην εργαζόμενούς του. Τη δημοσιεύουμε αυτούσια:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ... ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ katalipsiesiea.gr

Μία μικρή ομάδα "ανωνύμων", κάποιοι εκ των οποίων δηλώνουν "πρώην εργαζόμενοι στην εφημερίδα Αποκαλύψεις", επιχειρούν από σήμερα την στοχοποίησή μου, αναρτώντας στο κέντρο της Αθήνας αφίσα με τη φωτογραφία μου και υβριστικές αναφορές που βρίθουν ψευδών. Πρόκειται για μία πρωτοφανή πρακτική προφανούς εμπάθειας.
Επιχειρεί το διασυρμό μου και την επαγγελματική μου εξόντωση -άρα και την αδυναμία μου να τηρήσω υποχρεώσεις που έχω αναλάβει. Και είναι πρωτοφανής αφού ποτέ κανείς δημοσιογράφος ή τεχνικός που είχε ανάλογες εκκρεμότητες με την ιδιοκτησία του μέσου ενημέρωσης στο οποίο εργαζόταν δεν σκέφτηκε κάτι ανάλογο. Εύγε στους εμπνευστές.
Αναγκάζομαι να απευθυνθώ σε εσάς διότι υιοθετείτε άκριτα και προβοκατόρικα και μεταδίδετε τις ύβρεις αυτές με προφανή σκοπό την κατασυκοφάντησή μου και την επαγγελματική μου απομόνωση.
Δεν θα κρίνω τις σκοπιμότητες που υπαγορεύουν τη στάση τους και τη στάση σας. Το γεγονός της "ανωνυμίας", βεβαίως, μου αφαιρεί το δικαίωμα της νομικής υπεράσπισής μου. Κι έτσι, οι συκοφάντες μπορούν να ισχυρίζονται ότι θέλουν δίχως αντίλογο και δίχως να αναλαμβάνουν οιαδήποτε ευθύνη. Βολικό...

Θα επισημάνω - για να σας ενημερώσω, εφόσον κάνετε τον κόπο να δημοσιεύσετε την απάντησή μου- ορισμένα, μόνο, από τα ψεύδη που διατυπώνονται στο κείμενο της αφίσας και στη δική σας ανάρτηση:

1. Δεν "τζιράρισα" για επτά μήνες τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Η Citizen Α.Ε έχει οφειλές επτά μηνών για ελάχιστους εργαζόμενους. Οι περισσότεροι δεν πληρώθηκαν τους τελευταίες τρείς ή τέσσερις μήνες. Κατέβαλλα κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσω ζωντανή την εφημερίδα -ο χαρακτηρισμός "φυλλάδα" για μία εφημερίδα με διόλου αμελητέο μέσο όρο κυκλοφορίας, δείχνει πόσο εκτιμάτε και αποτιμάτε την εργασία των δημοσιογράφων και τεχνικών που εμφανίζεστε να υπερασπίζεστε. Δεν το κατάφερα, για λόγους που έχω εξηγήσει επαρκώς από την πρώτη στιγμή. Και εξάντλησα, γι αυτό, σχεδόν όλες τις οικονομίες μου, γεγονός που με έχει φέρει, σήμερα, σε δεινή κατάσταση.
2. Αποτελεί χονδροειδέστατο ψεύδος και απόλυτη συκοφαντία όσα αναγράφονται στην αφίσα περί "off shore στην Κύπρο". Είναι κρίμα που δεν έχει κανείς το θάρρος να υπογράψει τις ύβρεις αυτές, ώστε να κληθεί να λογοδοτήσει.
3. Κανείς εργαζόμενος δεν "εκβιάστηκε" -όπως λέτε, εσείς οι ελάχιστοι αυτόκλητοι υπερασπιστές όλων των άλλων. Το αντίθετο. Έχω αναλάβει, προσωπικά, σημαντικό μέρος των οφειλών, κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει ο πρόεδρος του σωματείου των τεχνικών, υπό την αιγίδα του οποίου έγιναν οι συναντήσεις και οι συνεννοήσεις. Έχω παρέμβει, δε, για αρκετούς εκ των εργαζομένων προκειμένου να βρουν αλλού εργασία. Κάποιοι, έχουν πιάσει, ήδη, δουλειά.
4. Ο συγγραφέας του κειμένου της αφίσας (προτιμά να) αγνοεί βασικά πράγματα. Οι "Αποκαλύψεις" κυκλοφόρησαν, πρώτη φορά, στις 8 Μαϊου του 2010, και όχι τον Οκτώβριο, όπως αναγράφεται, προφανώς για να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις. Από τον Απρίλιο (ένα μήνα πριν την έκδοση) μέχρι και τα Χριστούγεννα, οι εργαζόμενοι πληρώνονταν κανονικά, ή με μικρές καθυστερήσεις. Μετά άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα, οι μεγάλες καθυστερήσεις και, τέλος, η αδυναμία πληρωμών.
5. Πολλοί - η πλειοψηφία- εργαζόμενοι στις "Αποκαλύψεις" δεν μετακινήθηκαν από άλλο μέσο ενημέρωσης ("μεταγραφές"), αλλά ήταν άνεργοι, όταν ήρθαν να εργασθούν. Αυτό, σκοπίμως, το παραβλέπετε, Βεβαίως, τα πράγματα δεν πήγαν καλά, με τα γνωστά αποτελέσματα.
6. Το ότι εκκρεμούν σε βάρος της Citizen A.E διαταγές πληρωμής είναι γνωστό. Δεν ανακαλύπτετε την Αμερική. Αυτός είναι ο προσωπικός "Γολγοθάς" και θα τον ανέβω μόνος. Στην παρούσα φάση της κρίσης υπάρχουν, δυστυχώς, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται στην ίδια θέση. Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε τι συμβαίνει στα περισσότερα μέσα ενημέρωσης. "Κολοσσοί", μέχρι πρότινος, αδυνατούν να πληρώσουν εργαζόμενους και προμηθευτές. Εγώ ήμουν μόνος και, δυστυχώς, παρέμεινα μόνος, παρά τις υποσχέσεις κάποιων ότι θα επένδυαν στην εφημερίδα. Δεν διαπίστωσα, ωστόσο, να έχει αναρτηθεί κάποια αφίσα με τα πρόσωπα μεγαλοεκδοτών που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους. Φαίνεται, αλλού οι εργαζόμενοι έχουν άλλες "ευαισθησίες" και διεκδικούν με διαφορετικούς τρόπους.

Υ.Γ 1. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου δεν υπήρξε, μέχρι σήμερα, ανταπόκριση, σχετικά με το ποιοί υπογράφουν αυτές τις ύβρεις εναντίον μου. Συνεχίζουν κρυπτόμενοι και συκοφαντούντες. Ούτε διαπίστωσα κάποια πρόθεση συνεννόησης και συμβιβασμού. Προτιμούν, φαίνεται, την ανωνυμία και τα ψεύδη. Διερωτώμαι: τι θα πετύχουν με αυτό;

Υ.Γ 2. Συγνώμη που...εργάζομαι. Και συγνώμη που έχω απόψεις (και τις διατυπώνω από το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο και τις εφημερίδες). Τις ίδιες, εάν θυμούνται οι κακεντρεχείς, είχα και κατά την περίοδο κυκλοφορίας των "Αποκαλύψεων". Το ότι το σχέδιο "ναυάγησε", το ότι προκάλεσα οικονομική ζημία σε συναδέλφους με τα σφάλματά μου (χωρίς να το επιθυμώ και χωρίς να "τζιράρω") και εξαιτίας, κυρίως, της τρομακτικής συγκυρίας στην αγορά των media, σε συνδυασμό με την απουσία τραπεζικής, ή άλλης χρηματοδότησης, δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να έχω απόψεις και να τις διατυπώνω.

Έτσι, δεν είναι, φίλοι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ;

Σεραφείμ Π. Κοτρώτσος

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP