Αστυνομική εισβολή στην κατάληψη Σκαραμαγκά

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Update 16:00
Πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε επανακατάληψη του κτιρίου. Μέλη της κατάληψης και αλληλέγγυοι καλούν σε συνέλευση στη Σκαραμαγκά στις 18:00.

Με στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, εκκενώθηκε πριν από λίγες ώρες η κατάληψη που βρίσκεται Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά. Διμοιρίες, περιπολικά και μηχανές της αστυνομίας κύκλωσαν το κτίριο και με τη συνοδεία εισαγγελέα εισέβαλαν σε αυτό. Κατασχέθηκαν υπολογιστές, έντυπα και διάφορα ακόμα αντικείμενα. Από τις πρώτες στιγμές συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι στο χώρο του Μουσείου και από εκεί προσπάθησαν να προσεγγίσουν την κατάληψη, αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Για κάποια λεπτά έκλεισε και η Πατησίων αφού το πλήθος των συγκεντρωμένων είχε αυξηθεί. Το εδώ και χρόνια εγκαταλειμμένο κτίριο ανήκει στο ΝΑΤ (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο), το οποίο, σύμφωνα με τους μπάτσους και τον εισαγγελέα που διέταξε την εκκένωση του κτιρίου, έχει υποβάλει μήνυση για την κατάληψη.


 Υ.Γ. Όταν καταλαμβανόταν το κτίριο στην Πατησίων το Μάρτιο του 2009, λίγο καιρό μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, το κείμενο τελείωνε με το "Η επερχόμενη εξέγερση είναι ήδη παντού". Όταν λίγο αργότερα, τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου, οι καταλήψεις στοχοποιήθηκαν το "Η εξέγερση θα σαρώσει την καταστολή" φωναζόταν από χιλιάδες στόματα στην πορεία αλληλλεγύης στις καταλήψεις. Τις λέξεις "εξέγερση" και "αντίσταση",  κανείς δε θα σταματήσει να τις προφέρει, ούτε με εκκενώσεις, ούτε με ένταση της καταστολής.

Επίλογος, απόσπασμα από το πρώτο κείμενο της κατάληψης Πατησίων & Σκαραμαγκά:

"... Η συνθήκη παραμένει πολωμένη και συγκρουσιακή, παράγοντας γεγονότα και καταστάσεις και από τις δύο πλευρές. Από τους σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ μέχρι τα κέντρα του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, από τους χώρους εργασίας μέχρι τα γραφεία κίνησης των νοσοκομείων, από τα πάρκα και τις γειτονιές μέχρι τους ναούς τους θεάματος και του εμπορεύματος, τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα διαχέονται, κοινωνικοποιούνται, εμπλουτίζονται, αναδεικνύονται ως εργαλεία, μέθοδοι, τρόποι αναδιαμόρφωσης της καθημερινότητας και επίθεσης στις καπιταλιστικές σχέσεις και το δημοκρατικό καθεστώς, ως κάποια από τα συστατικά μέρη μιας συνολικότερης διαδικασίας ριζοσπαστικοποίησης που δείχνει να έχει διάρκεια και ποιοτικό βάθος..."

Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό που πραγματικά ενοχλεί δεν είναι η κατάληψη του κτιρίου, αλλά η αποφασιστικότητα που διακρίνεται στις επόμενες γραμμές:

"Ενάντια σε κάθε μορφή ιεραρχίας και εξουσίας, ενάντια σε κάθε πολιτική και εμπορευματική διαμεσολάβηση, ενάντια σε κάθε θεαματικό ρόλο και έμφυλο διαχωρισμό. Στην προσπάθεια αυτή αναζητούμε συνεργούς…"

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP