ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

EDIT 00:53
11 ώρες χημικού πολέμου βίωσαν συνολικά οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές/τριες  που κατέβηκαν από το πρωί ως το βράδυ στο Σύνταγμα. Η συναυλία της λαϊκής συνέλευσης του Συντάγματος συνοδευόταν συνεχώς από ρίψεις χημικών και κρότου λάμψης στην πάνω πλευρά της πλατείας, όπου όσο περνούσε η ώρα κομμάτια νεολαίας απαντούσαν δυναμικά στις ορδές των ένστολων δολοφόνων. Μετά τις 23:00 συντονισμένα η κρατική μηχανή επιτέθηκε στο πλήθος κόσμου που βρισκόταν συγκεντρωμένος στο Σύνταγμα, από Αμαλίας Σταδίου και Ερμού, ενώ λίγο μετά έκαναν την εμφάνιση τους και οι δίτροχοι δολοφόνοι των ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ για να "καθαρίσουν" τα γύρω στενά.

Η οργή του κόσμου για την ολοήμερη τρομοκρατία έκδηλη, η αλληλεγγύη πανταχού παρούσα.

 
EDIT 17.01
Οι επιθέσεις από πλευράς αστυνομικών δυνάμεων είναι συνεχείς και αναίτιες, ενώ συνεχίζεται η συντονισμένη κίνησή τους να περικυκλώσουν την πλατεία (αφήνοντας μόνο το κάτω μέρος της κάπως πιο χαλαρό).

EDIT 16.59
Αυτή τη στιγμή μαίνεται σύγκρουση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην Οθωνος, ενώ τα ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει την πλατεία Συντάγματος. Ο κόσμος απωθείται προς τη Συγγρού.

EDIT 16.08
Παρά την πρόθεση της αστυνομίας να διαλύσει τη διαδήλωση και να διώξει τον κόσμο από το Σύνταγμα με κάθε τρόπο, ο κόσμος δε φεύγει, έχοντας επιστρέψει μπροστά από τη Βουλή. Η κατάσταση είναι κάπως πιο ήρεμη, αν και με κάθε αφορμή, τα ΜΑΤ  συνεχίζουν τη ρίψη δακρυγόνων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

EDIT 15.45
Τα ΜΑΤ με συνεχείς ρίψεις χημικών/ασφυξιογόνων άδειασαν προσωρινά τη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά στη Βουλή. Ο κόσμος αφού ανασυντάσσεται, επιστρέφει να ξαναπάρει τη θέση του στο οδόστρωμα τη στιγμή που επάνω στην πλατεία, αλλά και από την κάτω πλευρά συνεχίζουν να πέφτουν δακρυγόνα. Η κατάσταση είναι αποπνικτική. Ο κόσμος ΔΕΝ φεύγει, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!

EDIT 14.29
Η ρίψη χημικών (κυρίως ασφυξιογόνα) και κρότου λάμψης συνεχίζεται πλέον στην κάτω μεριά του Συντάγματος και στη συμβολή των οδών Σταδίου και Βουκουρεστίου, ενώ ο κόσμος προσπαθεί να παραμείνει στην πλατεία, αμυνόμενος απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις.

EDIT 14.09
Χιλιάδες κόσμος είναι από το πρωί συγκεντρωμένος στο Σύνταγμα, διαδηλώνοντας με πανό και συνθήματα, όταν μια διμοιρία των ΜΑΤ δεν... άντεξε την τόση ησυχία και αποφάσισε να περάσει προκλητικά ανάμεσα από τον κόσμο στο ύψος Αμαλίας και Φιλελλήνων. Το συγκεντρωμένο πλήθος τη γιούχαρε και η απάντηση που πήρε ήταν τα πρώτα χημικά της ημέρας.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP