Επιχειρείται σπάσιμο της απεργιακής περιφρούρησης με διοργάνωση πορείας –νεκρώσιμης ακολουθίας

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Update 7.23 μμ: Τελικά, έπειτα από τις πιέσεις που άσκησαν εργαζόμενοι, πρυτάνευσε η λογική στο Διασωματειακό και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης έξω από την ΕΣΗΕΑ και πορεία προς τη Βουλή και το υπ. Εργασίας την Παρασκευή (8/4) στις 12.00 το μεσημέρι.

Στην υιοθέτηση της πρότασης, που έσκασε ξαφνικά αργά χθες το βράδυ και πλασαρίστηκε από τη συνδικαλιστική παράταξη «Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος», για τη διοργάνωση πορείας (από αυτές των 700 μέτρων) από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στο υπουργείο Εργασίας αύριο, Πέμπτη 7/4, προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και απ’ ότι φαίνεται και οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι η πρόταση για πορεία ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με πρόσχημα τη συσπείρωση των συναδέλφων που θα κατέβουν σε αυτή, γεννάει καχυποψία. Παρά το ότι την τελική απόφαση για την ύπαρξη πορείας ή μη θα την πάρει το Διασωματειακό που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα (6/4) και, άρα, ελάχιστοι θα προλάβουν να πληροφορηθούν το κάλεσμά της, η παράταξη "Δούρειος Τύπος' δημοσίευσε ήδη κάλεσμα σε αυτή.


Κυρίως, όμως, το κάλεσμα για πορεία στις 12.00 το μεσημέρι θα εξουδετερώσει τις απεργιακές περιφρουρήσεις που θα έχουν ξεκινήσει στα μαγαζιά, αφήνοντας εντελώς ανοιχτό το πεδίο για την εκδήλωση ασύδοτης απεργοσπασίας.

Αν μια απεργιακή κινητοποίηση επιβάλλεται να συνοδεύεται από πορεία - διαδήλωση, προκειμένου να κοινωνικοποιήσει ο κλάδος την απεργία, τότε αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το απόγευμα ή, έστω, το μεσημέρι της Παρασκευής προκειμένου να έχει βολιδοσκοπηθεί σε ποια μαγαζιά οι εργοδότες θα επιχειρήσουν το σπάσιμο της απεργίας.

Κατά τα λοιπά, σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ (συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δημοσιογράφων από όλα τα μαγαζιά) με τον Πάνο Σόμπολο να δηλώνει ότι δεν είναι ώρα για κριτική, ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τις ψυχαγωγικές εκπομπές που θα παίζουν στα τηλεοπτικά κανάλια, ότι κάνει ό,τι μπορεί για την απεργοσπασία που εκδηλώνεται μονίμως στα sites επικοινωνώντας με τους ιδιοκτήτες τους (!), ότι δεν είναι παλιάνθρωπος, ούτε και αντισυνάδελφος.

Και το κυριότερο, ότι οι όποιες αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα θα ληφθούν μετά το πέρας της απεργίας, από Δευτέρα (και βλέπουμε). Στη συνεδρίαση του Μεικτού παραβρέθηκαν μόλις 29 μέλη από τα 43 που είναι ο μαγικός αριθμός για την απαρτία.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP