Τα βρόμικα παιχνίδια της εργοδοσίας και των υποτακτικών της

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Η απόφαση - ψήφισμα των εργαζόμενων της τηλεόρασης του “ΣΚΑΪ” του Αλαφούζου να μη δεχτούν να ξαναλάβουν μέρος σε απεργιακή κινητοποίηση, αν δεν προηγείται ψηφοφορία στην οποία θα αποφασίζει η πλειοψηφία για συμμετοχή ή όχι στην απεργία, που είδε το φως της δημοσιότητα χθες και βγήκε πρωτογενώς από την ιστοσελίδα του συγκροτήματος Αλαφούζου, αποδείχθηκε καλοστημένο σχέδιο της εργοδοσίας, προκειμένου να θολώσει τα νερά στους κόλπους των εργαζομένων αλλά και να δημιουργήσει πλαστές εντυπώσεις στην ίδια την κοινωνία.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του “ΣΚΑΙ” οι οποίοι καταγγέλλουν πως έγινε πραξικοπηματική και διασπαστική κίνηση, χωρίς να γίνει γενική συνέλευση και χωρίς καν να ενημερωθούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, είναι αποκαλυπτική.

Μια ανάλογη απόπειρα πραγματοποιήθηκε και στην εφημερίδα “Έθνος” του Μπόμπολα από τα γνωστά δημοσιογραφικά στελέχη που υπηρετούν την εργοδοσία η οποία απέβη άκαρπη αφού το κείμενο που δήθεν εκπροσωπούσε τους εργαζόμενους κατάφερε να μαζέψει μόλις 14 υπογραφές.

Παράλληλα, είχε επιχειρηθεί σύγκλιση συνέλευσης των εργαζομένων την Τρίτη (12 Απριλίου) μέσω e-mail “συναδέλφου” μη μέλους της ΕΣΗΕΑ, απουσία της εκπροσώπου των εργαζομένων του «Έθνους», με στόχο να σπάσει το απεργιακό κλίμα και να προωθήσει τα σχέδια για ατομικές συμβάσεις εργασίας και με σκοπό την απαξίωση του αιτήματος της απεργιακής κινητοποίησης για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων. Αλλά και παραμονή της πραγματοποίησης της 4ήμερης απεργίας οι εργοδοτικοί του “Έθνους” ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στην ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου επιχειρώντας να προκαταβάλλουν αυθαίρετα την εκπροσώπηση των εργαζομένων και να υποσκελίσουν τους εκλεγμένους τους εκπροσώπους.

Είναι φανερό ότι όλα αυτά αποτελούν πανικόβλητες κινήσεις των εργοδοτών που αποσκοπούν στην παραπλάνηση και στην εξαπάτηση προκειμένου να υλοποιήσουν τη σάρωση των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων και, τελικά, την καταλήστευση των εργαζομένων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εκπροσώπων των εργαζομένων στον “ΣΚΑΙ”:

Με μια πραξικοπηματική και διασπαστική κίνηση η οποία μάλιστα δημοσιεύεται στον επίσημο διαδικτυακό κόμβο του ομίλου (www.skai.gr) και η οποία τεχνηέντως αναπαράγεται από blogs και ιστοσελίδες ως “ανακοίνωση των εργαζομένων στο ΣΚΑΙ” μερίδα εργαζομένων στην τηλεόραση θέλει να ορίζει αν και πότε θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι απεργίες στον όμιλο.

Αφορμή της κίνησης αυτής στάθηκε η πρόσφατη απεργία στον ΣΚΑΙ, την Τρίτη 5 Απριλίου 2011, η οποία αποφασίστηκε από το Διασωματειακό, ως η ελάχιστη απάντηση και ένδειξη αλληλεγγύης στους 16 απολυθέντες του ομίλου.

Χωρίς να ερωτηθεί και να ενημερωθεί η πλειοψηφία των εργαζομένων στην τηλεόραση, χωρίς να συγκληθεί και να διεξαχθεί Συνέλευση, αγνοώντας και καταπατώντας το καταστατικό της Ένωσης, εντελώς ανεύθυνα και σε μια περίοδο που οι προφάσεις για το “κακό σωματείο” και τον “καλό εργοδότη” περισσεύουν, οι άγνωστοι-ανώνυμοι συνάδελφοί μας απαξιώνουν το σωματείο, δείχνοντας το δρόμο για την επόμενη απεργοσπασία.

Να ξεκαθαρίσουμε πως:

α) Ποτέ δεν διεξήχθη Συνέλευση των εργαζομένων στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ και πως ποτέ δεν πάρθηκε απόφαση από ένα συντεταγμένο όργανο.

β) Μια μεγάλη μερίδα των εργαζομένων στην τηλεόραση ενημερώθηκε για το δήθεν ψήφισμα από την ιστοσελίδα του ομίλου. Δεν ρωτήθηκε ποτέ, αγνοούσε την ύπαρξή της, ενώ κάποιοι άλλοι καταγγέλλουν ότι εκβιάστηκαν καθώς βρέθηκαν απέναντι στο φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας.

γ) Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι, μέλη και μη της ΕΣΗΕΑ, εργαζόμενοι στην τηλεόραση που διαφωνούν με την παραπάνω ανακοίνωση. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για πραξικόπημα.

δ) Μια υπενθύμιση για τα μέλη και τα μη μέλη της ΕΣΗΕΑ: Κατά την διάρκεια των εκλογών εμείς που εκλέγουμε το Δ.Σ. παράλληλα ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ την Ένωση Συντακτών έτσι ώστε να αποφασίζει για τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις.

ε) Οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ουδεμία σχέση έχουν με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης. Διαφωνούν κάθετα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων:

Κωνσταντίνος Δαυλός -Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Λεωνίδας Σακλαμπάνης -Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP