Ανταπόκριση από την περιφρούρηση της απεργίας στην ΙΜΑΚΟ του Κωστόπουλου

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

EDIT 15.25
Η περιφρούρηση της απεργίας έληξε και το ραντεβού ανανεώνεται για τη Δευτέρα το πρωί, μέρα για την οποία έχει προκηρυχτεί επίσης 24ώρη απεργία από την Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων, την Ένωση Συντακτών και την Ένωση Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου.

EDIT 12.25
Πριν λίγη ώρα ο τραμπούκος Κωστόπουλος προχώρησε πέρα από τους μπάτσους, τους σεκιούριτι και τους φουσκωτούς που χρησιμοποίησε χτες για να τρομοκρατήσει τους απολυμένους και τους αλληλέγγυους παρευρισκόμενους συναδέλφους/ισσες. Έτσι, πριν από λίγο επιστράτευσε κλειστό βανάκι στο οποίο επέβαιναν απεργοσπάστες/ριες, το οποίο κινήθηκε με ταχύτητα προς τον κόσμο που περιφρουρούσε την πίσω πύλη του κτιρίου.
Από τύχη δεν χτυπήθηκε από το βαν η απολυμένη συνάδελφος και συνδικαλιστική εκπρόσωπος της ΕΣΠΗΤ Αγγελική Κάππου. Η αντίδραση από τους απεργούς ήταν άμεση, με τους τραμπούκους που κατέφθασαν για να περάσει το βαν, να παίρνουν την απάντηση που τους άξιζε. Δυστυχώς κάποιοι απεργοσπάστες κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο. Όσοι συνάδελφοι και αλληλέγγυοι μπορούν ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ανέβουν στο κτίριο της ΙΜΑΚΟ για την περιφρούρηση της απεργίας και της αξιοπρέπειας όλων μας, απέναντι στην εργοδοτική και απεργοσπαστική τρομοκρατία.       

Η διεύθυνση είναι Μαρίνου Αντύπα 41-45, Νέο Ηράκλειο, κοντά στο σταθμό του τραίνου.
Η φωτογραφία είναι από Antista/Chef
EDIT 12.00
Αρκετοί απεργοί εργαζόμενοι, αλληλέγγυοι/ες και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της ΕΣΠΗΤ περιφρουρούν αυτή τη στιγμή την απεργία στην ΙΜΑΚΟ του Κωστόπουλου. Από νωρίς, ο τηλεμαϊντανός είχε επιστρατεύσει τον απεργοσπαστικό του μηχανισμό με "αγανακτισμένους/ες" απεργοσπάστες/ριες, που προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο και να σπάσουν την απεργία, χωρίς όμως αποτέλεσμα. "Εγώ υπερασπίζομαι την απεργία δουλεύοντας", "αυτή δεν είναι δημοκρατία", "μη μιλάτε έτσι για το αφεντικό μου", "θα πηδήξουμε από τα κάγκελα για να μπούμε να δουλέψουμε" (πράγμα και το οποίο επιχείρησαν, αλλά τα ψηλοτάκουνα δεν βοηθούσαν), ήταν μερικά από τα μαργαριτάρια που ακούσαμε από τους θιασώτες/ισσες του lifestyle. Αρκετοί/ες και οι εργαζόμενοι/ες που τήρησαν αξιοπρεπή στάση και επέλεξαν την πλευρά απεργίας και της περιφρούρησής της.

Η περιφρούρηση συνεχίζεται και η παρουσία αλληλέγγυων είναι επιτακτική, καθώς υπάρχουν συνεχείς απόπειρες απεργοσπασίας

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP