Απαντάμε στον εργοδοτικό τσαμπουκά έξω από την ΙΜΑΚΟ - Νέα σφαγή στον Αλαφούζο

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Οι περιφρουρήσεις των απεργιών στην «Αυριανή» του Κουρή και στις «Αττικές Εκδόσεις" του Φιλιππόπουλου πήγαν καλά και αυτό το γνωρίζουν ακόμη καλύτερα τα αφεντικά. Η ματαίωση της κυκλοφορίας του απεργοσπαστικού φύλλου της «Αυριανής» και η χθεσινή επιστολή Φιλιππόπουλου στην οποία ζητά ένα «αρραγές μέτωπο εργαζομένων - επιχείρησης» τα λένε όλα!

Η περιφρούρηση της σημερινής πρώτης 24ωρης απεργίας στην ΙΜΑΚΟ του Κωστόπουλου μπορεί να πάει εξίσου καλά. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την παρουσία μας. Ραντεβού, λοιπόν, στην Μαρίνου Αντύπα 41-45, στο Νέο Ηράκλειο, στις 8.30 το πρωί, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.


Για την ανάκληση των 9 εκδικητικών απολύσεων μεταξύ των οποίων και των δύο συνδικαλιστικών εκπροσώπων. Για το σπάσιμο του εργοδοτικού τσαμπουκά, που από χθες εξαπολύθηκε και με επίθεση εκφοβισμού και τρομοκράτησης με σκοπό τη συγκρότηση απεργοσπαστικού μηχανισμού. Γιατί είναι προφανές ότι δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά μας που ισοδυναμούν με τις αντιστάσεις μας. Γιατί θεωρούν ότι η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια μπορούν να εξουδετερωθούν.

* Σε τουλάχιστον 16 ανέρχονται οι χθεσινές απολύσεις στον Όμιλο Αλαφούζου με βασική αιτιολογία τις περικοπές του προγράμματος. Με τέτοιους απατεώνες εργοδότες που είχαν υποσχεθεί ότι με την πρόσφατη εξαναγκαστική μείωση κατά 10% στους μισθούς δεν θα υπάρξουν απολύσεις,  μπορούμε να διδαχθούμε  τι ανάλογο μας επιφυλάσσουν και οι υπόλοιποι της κάστας τους για το εγγύς μέλλον. Μα, κυρίως, ότι δεν εμπιστευόμαστε τα αφεντικά. Σήμερα αποφασίζει η ΕΣΗΕΑ για το αν θα προηγηθεί απεργία στο Αλαφουζέικο πριν από την εξαγγελθείσα από όλους τους κλάδους εργαζομένων στα ΜΜΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

* Τι να κάνει και η εργοδοσία στον τηλεοπτικό σταθμό «902» της εργατικής τάξης; Προχώρησε σε τουλάχιστον άλλες 5 απολύσεις τεχνικών, ανεβάζοντας των αριθμό των απολυμένων σε τουλάχιστον 17 μέσα στους τελευταίους  τρεις μήνες. Μα, που είναι, αλήθεια, το ΔΣ της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ); Κάπου θα είναι, δεν γίνεται…

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP