Κρίσιμη η εξέλιξη των απεργιών σε ΠΗΓΑΣΟ (Μπόμπολας) και ALTER (Κουρής - Γιαννίκος)

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

* Κρίσιμη μέρα η σημερινή για την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας που κηρύχθηκε χθες στον «Πήγασο», έπειτα από την απόφαση του Φώτη Μπόμπολα να επεκτείνει τη μείωση του μισθού της Κυριακής και στην εφημερίδα «Εθνος», κάτι που είχε ήδη καταφέρει αναίμακτα στα τρία αθλητικά τμήματα του μεγαλοσυγκροτήματος, έπειτα από την ενοποίησή τους.

Για άλλη μια φορά, βρήκε μπροστά του τους εργαζόμενους που δήλωσαν αποφασισμένοι για την πραγματοποίηση της απεργίας, οπότε εκεί παρενέβησαν οι σωματοφύλακες εργοδοτικοί και ο τέως επαναστάτης αριστερός - και μετέπειτα μακρύ χέρι των αφεντικών που υπηρετεί - διευθυντής του «Έθνους», Θανάσης Τσεκούρας.

Εάν η απεργία δεν κριθεί στα δικαστήρια ως παράνομη, απαιτείται η επαγρύπνησή μας για την ματαίωση της έκδοσης απεργοσπαστικών φύλλων τριών εφημερίδων («Έθνος», «Ημερησία» και «Goal») η απουσία των οποίων μπορεί γίνει αισθητή στα περίπτερα. Αναλυτικό ρεπορτάζ στο greektv.

* Στο άλλο μεγάλο συγκρουσιακό μέτωπο που έχει ανοίξει στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER υπήρξε αναστολή της 7ήμερης απεργίας των τεχνικών, έπειτα από δικαστική απόφαση που την έκρινε παράνομη. Πως έγινε αυτό; Με την ειδική άδεια που έδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών που, ενώ απεργούσε προχθές, έδωσε το οκέι για να εκδικαστεί υπόθεση! Ακριβώς από τα πλάγια, η υποστήριξη στα αφεντικά των ΜΜΕ από άλλους λέρες εργατοπατέρες. Ωστόσο, κηρύχθηκε 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ που πρωτύτερα έκανε την πάπια.

* Η απούσα ΕΣΗΕΑ από τη διοργάνωση της περιφρούρησης των απεργιών βγάζει ανακοινώσεις για τις επιτυχίες των απεργιών που κηρύσσει (όταν αυτές επιτυγχάνονται), προκειμένου να τις καρπώνεται. Όπως αυτή για την επιτυχία της ματαίωσης της έκδοσης δύο απεργοσπαστικών φύλλων στην Αυριανή. Αν φαντάζεται ότι ψαρεύει εθελοντές από μη κυβερνητικές οργανώσεις, την έχει πατήσει και το γλίστρημα θα το καταλάβει από τους πόνους του… κατάγματος. (κοντός ψαλμός).

* Η δικαίωση ή η εκδίκηση είναι το πιάτο που τρώγεται κρύο; Όπως και να έχει, με φυλάκιση 12 μηνών και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων ευρώ καταδικάστηκε τελικά ο εκδότης των εφημερίδων «SPORTIME» και «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», Κ. Κυριακόπουλος, και σε έξι μήνες και είκοσι χιλιάδες ευρώ ο συνεκδότης της εφημερίδας «SPORTIME», Ηλίας Μπούνας, για μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους σε αυτές δημοσιογράφους.

1 σχόλια:

Gio 23 Μαρτίου 2011 - 1:45 μ.μ.  

Όσοι δεν έχουν πάρει τα λεφτά τους από την Sportime θα τα πάρουν όμως? Αυτό είναι το εξίσου σημαντικό και επίσης δεν ήταν μόνο δημοσιογράφοι αλλά και διοικητική που έχουν χάσει δεδουλευμένα.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP