Παίρνουν πίσω την εκ περιτροπής εργασία στον "Αγγελιοφόρο"

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

'Έπειτα από την κήρυξη 48ωρης απεργίας στα συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης για την Παρασκευή και το Σάββατο, η εργοδοσία των εφημερίδων «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την εφαρμογή της εκ περιτροπής απασχόλησης και ορίζει νέα συνάντηση για διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι συνδικαλιστικές Ενώσεις ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΠΤ-Θ, ΣΓΤΚΜ που είχαν κηρύξει την απεργία ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα συγκεκριμένα Μέσα.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πρώτη νίκη των εργαζομένων απέναντι στις αμείλικτες προθέσεις των εργοδοτών και μια εξέλιξη που καταδεικνύει το τι μπορούν να πετύχουν οι εργαζόμενοι όταν κινούνται αγωνιστικά, συντονισμένα και ενωτικά από όλες τις ειδικότητες του κλάδου. Παράλληλα, πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που στέλνει ένα διπλό μήνυμα τόσο προς τους εργοδότες της Αθήνας και όσο και στους εργατοπατέρες που αρκούνται σε αιχμηρές καταγγελίες αλλά στην πράξη δεν αποτολμούν δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι στην άγρια εργοδοτική επίθεση που δεχόμαστε.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP