Κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ για τη Φαίη Μέγιερ

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Update: Η κατάληψη έληξε γύρω στις 8 το βράδυ, αφού προηγήθηκε μαζικό μοίρασμα κειμένων σε περαστικούς, αλλά και στους οδηγούς  αυτοκινήτων και λεωφορείων. Ολοκληρώθηκε με πορεία και συνθήματα, σπρέι και επιπλέον μοίρασμα κειμένων, καταλήγοντας στο Πολυτεχνείο.

Υπό κατάληψη τελεί εδώ και λίγες ώρες το κτίριο της ΕΣΗΕΑ από αλληλέγγυους στη Φαίη Μέγιερ. Η Μέγιερ συνελήφη ξανά χθες το πρωί με ένα ακόμα «αντιτρομοκρατικό» σόου των μπάτσων. Τελικά, αφού κατέκατσε η σκόνη με την γκάφα ολκής περί RAF, εισαγγελέας και ανακριτής «έλυσαν» τις μικροδιαφορές τους και έστειλαν τα σαϊνια της "αντι"τρομοκρατικής για να απαγάγουν την «επικίνδυνη» Φ. Μέγιερ μέσα από το σπίτι της.

Οι καταληψίες καλούν σε συνέλευση στις 17:00 στο κατειλημμένο κτίριο.

Μικρό ιστορικό της υπόθεσης

Στις 14 Ιανουαρίου η Φαίη Μέγιερ απήχθη από κουκουλοφόρους αστυνομικούς έξω από το σπίτι της. Μερικές ώρες μετά, τα σαΐνια της αντιτρομοκρατικής ανακαλύπτουν επιτέλους τα στοιχεία που "δένουν" την υπόθεση και σε συνεργασία με τα φερέφωνά τους σε τηλεοράσεις και εφημερίδες ξεκινούν το δημόσιο διασυρμό της. Η συλληφθείσα είναι τρομοκράτισσα από τζάκι, πάππου προς πάππου στη RAF. Ένα λάθος γράμμα στο όνομά της, μια εντυπωσιακή αστυνομική έρευνα στο google και επιτέλους το προφίλ που έλειπε βρέθηκε.

Μαζί με αυτό και τα αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος της, ίδια με αυτά και άλλων αναρχικών /αντιεξουσιαστών που συνωστίζονται τον τελευταίο καιρό στις φυλακές της ελληνικής δημοκρατίας: κατοχή κειμένων ύποπτου περιεχομένου δημοσιευμένα από άτομα "που η ίδια προσδιορίζει ως πολιτικούς κρατούμενους" και γνωριμίες με αναρχικούς.

Όλα αυτά αρκούν για την εισαγγελέα και προτείνει την προφυλάκισή της. Μια μέρα μετά αποκαλύπτεται το φιάσκο αντιτρομοκρατικής και ΜΜΕ. Η μητέρα της δεν είναι καταζητούμενη για συμμετοχή στη RAF και ο πατέρας της ζει και δεν σκοτώθηκε σε συμπλοκή με γερμανούς αστυνομικούς όπως μας διαβεβαίωναν μέχρι τότε οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ.

Τους "Πουαρό" της αντιτρομοκρατικής διαψεύδει μέχρι και η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας. Μέσα σε αυτό το κλίμα η ανακρίτρια προτείνει αντί για προφυλάκιση την επιβολή περιοριστικών όρων στη Μέγιερ και αφήνεται ελεύθερη.

Το κράτος από εκεί που κρατούσε τις ρίζες της διεθνούς τρομοκρατίας βρέθηκε με την ουρά στα σκέλια. Εκτός αυτού η Μέγιερ έχει το «θράσος» να θέλει να βάλει την τελευταία πρόκα στο φέρετρο της δημόσιας εικόνας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της αντιτρομοκρατικής δημοσιογραφίας. Στέλνει λοιπόν επιστολή που περιγράφει τις συνθήκες σύλληψης και κράτησής της, την κομπορρημοσύνη των αξιωματικών που την ανέκριναν αλλά και ζητά να της αποδοθεί η πραγματική κατηγορία που είναι η επιλογή της να είναι "στην όχθη των καταπιεσμένων και όχι των εκμεταλλευτών, μέχρι να μην υπάρχει πια εξουσία από άνθρωπο σε άνθρωπο και από τον άνθρωπο στα ζώα και τη φύση".

Την πολιτική της επιλογή αυτή αλλά και το θάρρος της δημόσιας τοποθέτησής της θα το πληρώσει με την ελευθερία της. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών χθες ανέλαβε να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή της αντιτρομοκρατικής και των υπαλλήλων της στα εγχώρια ΜΜΕ και να επαναπροσδώσει στο πολιτικό καθεστώς το χαμένο κύρος του, προφυλακίζοντας την αναρχική Φαίη Μέγιερ.

Η πολιτική της "σιδηράς πυγμής" που το ελληνικό κράτος εφαρμόζει εναντίον όποιου αντιστέκεται, από τον κάτοικο της Κερατέας μέχρι τα μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω", γεμίζοντας ταυτόχρονα τις φυλακές του με πολιτικούς του αντιπάλους, από τη μία φανερώνει την αδυναμία απόσπασης της πολυπόθητης γι' αυτό κοινωνικής συναίνεσης και από την άλλη τη λυσσαλέα του προσπαθεία να περισσώσει κάτι από την χαμένη "αίγλη" του.

Γνωρίζουν όμως καλά ότι ο φόβος που προσπαθούν να σπείρουν μέσω της ωμής και απροκάλυπτης καταστολής είναι στην ουσία ο δικός τους φόβος μπροστά στον γενικευμένο κοινωνικό ξεσηκωμό που ξέρουν ότι δεν μπορούν πια να αποτρέψουν. Ας τους δώσουμε τη χαριστική βολή!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP