Απειλεί με απολύσεις και λουκέτο ο διευθυντής του "Έθνους"

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Αθήνα 1/2/2011

Συνάδελφοι,

Μετά την χθεσινή κινητοποίηση που αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στο “Εθνος” και τις σχεδόν ολονύκτιες συνελεύσεις των συναδέλφων, σήμερα το μεσημέρι ο διευθυντής της εφημερίδας συνάδελφος Αθ. Τσεκούρας κάλεσε τους συντάκτες στο γραφείο του.

Σκόπιμα (;) δεν μπήκε στον κόπο να καλέσει εμένα ως εκλεγμένη εκπρόσωπο των συντακτών. Μόλις το έμαθα ήδη βρισκόμουν στον δρόμο με κατεύθυνση προς την εφημερίδα και του τηλεφώνησα για να καθυστερήσει για δέκα λεπτά προκειμένου να είμαι παρούσα. Μέσω της γραμματέας του το αρνήθηκε.


Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης όπως με πληροφόρησαν οι συνάδελφοι ο Αθ. Τσεκούρας διεμήνυσε ότι οι συντάκτες κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο αν παραβιάζουν την “κόκκινη γραμμή” με κινητοποιήσεις. Παράλληλα επιχείρησε να εκφοβίσει τους συντάκτες, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν συνεχίσουν να γίνονται κινητοποιήσεις για την προάσπιση των εργασιακών θέσεων, ο εκδότης θα κλείσει την εφημερίδα και θα χάσουν όλοι τη δουλειά τους.

Επειδή θεωρώ ότι αυτό αποτελεί απόπειρα εκφοβισμού των συναδέλφων και ρίχνει αναίτια λάδι στη φωτιά, παρακαλώ το ΔΣ να παρέμβει ώστε να σταματήσει η απόπειρα εκφοβισμού και παράλληλα να με προστατεύσει από την επίθεση που έχουν εξαπολύσει εναντίον μου ως συνδικαλιστικής εκπροσώπου τα στελέχη της εφημερίδας.

Η Εκπρόσωπος των συντακτών ΕΘΝΟΥΣ και ΕΘΝΟΥΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ στο Μικτό της ΕΣΗΕΑ
Ιωάννα Ηλιάδη

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP