Ανταπόκριση από την απογευματινή πορεία στην Αθήνα

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

20.45
Παρά την επίθεση πριν από λίγο, κόσμος προσέγγισε εκ νέου το σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Αυτή τη στιγμή η παρουσία των διαδηλωτών είναι ιδιαίτερα έντονη και αντικατασταλτικά συνθήματα δονούν την πνιγμένη στα δακρυγόνα αθηναϊκή ατμόσφαιρα.
Φωτογραφίες από την μαθητική πορεία εδώ.
 
20.20
Αυτοκίνητο με γιατρούς προσέγγισε το σημείο Βαλτετσίου και Μπενάκη. Τα ΜΑΤ δεν αφήνουν κόσμο να προσεγγίσει το σημείο για να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί.

20.10
Πριν από περίπου 20 λεπτά δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με χημικά στους συγκεντρωμένους στο σημείο δολοφονίας του Αλέξη και τους έδιωξαν από εκεί. Οι δυνάμεις καταστολής παραμένουν ένα στενό πιο πέρα από το σημείο.

19.52
Συνολικά 35 οι προσαγωγές (25 που είχαμε νωρίτερα και 10 από την πλ. Συντάγματος). Οι δυνάμεις καταστολής παραμένουν περιμετρικά των εξαρχείων. Έριξαν δακρυγόνα μέσα σε μαγαζί με κόσμο.


19.33
Οι δυνάμεις καταστολής "ανακατέλαβαν" το Σύνταγμα και έχουν περικυκλώσει διαδηλωτές που βρίσκονται εκεί.

19.30
Τα Εξάρχεια έχουν περικυκλωθεί από δυνάμεις καταστολής οι οποίες πριν από λίγο εφόρμησαν από παντού προς την πλατεία Εξαρχείων για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο κόσμο. Φαίνεται ότι το αστυνομικό σχέδιο προβλέπει να μείνουν αποκλεισμένοι οι ήδη συγκεντρωμένοι στο σημείο δολοφονίας και να μην πάει εκεί και άλλος κόσμος.

Μέχρι στιγμής η αστυνομική διεύθυνση μιλά επίσημα για 25 προσαγωγές ενώ ο διαδηλωτής που τραυματίστηκε στην Αιόλου είναι καλά στην υγεία του.

19.25
Ακόμα και αυτή τη στιγμή γίνονται συμπλοκές μικρής έκτασης στο Σύνταγμα.
Στην πλατεία Καπνικαρέας στην Ερμού, έξω από τμήμα ΕΜΜΕ, υπάρχουν συγκεντρωμένες αρκετές δυνάμεις των μηχανοκίνητων κατασταλτικών δυνάμεων για να "εποπτεύουν" το χώρο...

19.10
Διαδηλωτές επιτέθηκαν στη διμοιρία που βρίσκεται στη Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος. Τα ΜΑΤ απάντησαν με βομβίδες κρότου-λάμψης και οι διαδηλωτές απαντούν με τη ρίψη πετρών.

19.05
Κόσμος υπάρχει αυτή τη στιγμή στο σημείο δολοφονίας του Αλέξη ενόψει της προγραμματισμένης συγκέντρωσης μνήμης (στις 21.00) και στο πάρκο στα Εξάρχεια. Δυνάμεις καταστολής εμφανίστηκαν στη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος και ο κόσμος προχώρησε στη δημιουργία οδοφραγμάτων για να τους απωθήσει.

19.00
Δελτάδες και Ματάδες κυνηγήσαν διαδηλωτές στην πλ. Συντάγματος- στο μετρό. Εχουν γίνει προσαγωγές.

18.40
Ματάδες κυνηγάνε διαδηλωτές στην πλατεία και στο μετρό του Συντάγματος.

18.35
Φωτιές και οδοφράγματα στην πλ. Εξαρχείων. Στο Πολυτεχνείο, όπου κατάφερε να μπει κόσμος, έχουν ξεκινήσει συγκρούσεις.

18.25
Κάποιος κόσμος έχει περικυκλωθεί από δυνάμεις καταστολής στην Ερμού, κυρίως μαθητές.

18.20
Εφόρμηση ΔΙΑΔων από 3η Σεπτεμβρίου προς Στουρνάρη. Οι πόρτες του Πολυτεχνείου είναι κλειστές, ο κοσμός πηγαίνει προς πλ. Εξαρχείων, όπου πάλι βρίσκονται ισχυρές κατασταλτικές δυνάμεις. Προσπάθεια να προσεγγιστεί το σημείο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου.

18.15
Η πορεία στρίβει Πατησίων... Πολλά δακρυγόνα στην Πανεπιστημίου προς Ομόνοια. Ματάδες τρέχουν να προλάβουν την πορεία. Δελταίοι περιμένουν για εφόρμηση.

18.00
Συγκρούσεις συνεχίζονται στα Προπύλαια, οι διαδηλωτές κάνουν αλυσίδες και αποτρέπουν την εισβολή των μπάτσων στον κόσμο της πορείας.

17.45
Γενικευμένες συγκρούσεις στα Προπύλαια.

17.35
Η κεφαλή της πορείας στρίβει στην Πανεπιστημίου, μονάδες ΔΙΑΣ στα κάθετα στενά, σπάζονται τράπεζες. Κόσμος επιτίθεται στις κατασταλτικές δυνάμεις στην Ομήρου για να μην κοπεί η πορεία. Συγκρούσεις έξω από την βουλή με μολότοφ.
Εχει στηθεί οδόφραγμα στην Κοραή από προπορευόμενο κομμάτι.

17.05
Διμοιρίες των ΜΑΤ επιτίθενται σε διαδηλωτές στο ύψος της Χρήστου Λαδά στη Σταδίου. Γίνεται εκτεταμένη χρήση χημικών και κυνηγητό. Πληροφορίες λένε ότι διαδηλωτής "έφαγε" δακρυγόνο (προτού ανοίξει) στο πρόσωπο. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν κλείσει το δρόμο στη Μεγάλη Βρετάνια για να μην ανέβει η πορεία προς το Σύνταγμα. Ο όγκος της πορείας είναι πάρα πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να μην μπορούν να ελέγξουν όλο το σώμα της.

16.55
Συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στην αρχή σχεδόν της Σταδίου με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.

16.45
Πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο τραυματία στη διασταύρωση Αιόλου και Σταδίου.

16.35
Ο όγκος της πορείας εκτείνεται από τα Χαυτεία μέχρι τα Προπύλαια. Προς στιγμή έχει κοπάσει η ένταση σε μεγάλο κομμάτι της πορείας, η οποία παραμένει περικυκλωμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ.

16.25
Η κεφαλή της πορείας έχει μπει στη Σταδίου με σποραδικές συγκρούσεις να λαμβάνουν χώρα κατά μήκος. Στα Προπύλαια υπάρχουν διαδηλωτές συγκεντρωμένοι περιμένοντας να ξεκινήσουν και αυτοί.

16.15
Σύμφωνα με πληροφορίες ασθενόφορο προσπαθεί να προσεγγίσει τη γωνία Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου για να βοηθήσει τραυματισμένη διαδηλώτρια. Η κεφαλή της πορείας έχει φτάσει στην Ομόνοια όπου διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται πάνω στην πλατεία.

16.10
Τα ΜΑΤ έχουν σχηματίσει κορδόνι κατά μήκος της πορείας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο ύψος Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου έχουν ξεσπάσει οδομαχίες. Γίνεται χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης με τους διαδηλωτές να απαντούν με πέτρες και καδρόνια. Οι εκτιμήσεις μιλούν για την ίδια ποσότητα κόσμου με πέρυσι.

16.00
Τα ΜΑΤ διώχνουν την πορεία από την Πανεπιστημιου. ΜΑΤ βρίσκονται στην πλατεία Κοραή, στα Προπύλαια και στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την πορεία να κατεβαίνει την Πανεπιστημίου. Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία κυρίως προς το τέλος της πορείας.

15.50
Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης από τα ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές αποκρούουν τις κατσταλτικές δυνάμεις με μολότωφ και πέτρες. Τα ΜΑΤ βρίσκονται ακριβώς στη διασταύρωση Σίνα και Πανεπιστημίου και προσπαθούν να διεμβολίσουν τους διαδηλωτές.

15.45
Στη διασταύρωση Σίνα και Πανεπιστημίου επικρατεί μεγάλη ένταση με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να αποκρούσουν τους διαδηλωτές και να προσπαθούν να κόψουν την πορεία στη μέση.

15.22
Πίσω από τα Προπύλαια, στην Ακαδημίας ήταν μαζεμένος μεγάλος αριθμός ασφαλιτών, προφανώς για να ελέγχει τον κόσμο που μαζεύεται στην προσυγκέντρωση της πορείας. Κόσμος επιτέθηκε στους ασφαλίτες, εκείνοι έφυγαν προσωρινά, ενώ την θέση τους πήραν πράσινες διμοιρίες που απάντησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.
Μαθητές βρίσκονται ακόμα στον περιβάλλοντα χώρο των Προπυλαίων, ενώ και άλλος κόσμος αρχίζει να μαζεύεται.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP