Καλημέρα σας, με εξτρά 80 απολύσεις στον ΔΟΛ

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Σιγά, που ο Ψυχάρης του ΔΟΛ δεν γνώριζε τι θα κάνει με τους περίπου 165 εργαζόμενους του «Βήματος» όταν ανακοίνωσε το λουκέτο για την έκδοση του ημερήσιου φύλλου.

Αφού πέταξε το μπαλάκι στους εργαζόμενους, δήθεν να αποφασίσουν εκείνοι τι θα γίνει, εγκαταλείπει τη μπλόφα περνώντας στη δράση, σήμερα, αμέσως μετά τη δυναμική πρωτόγνωρη πορεία για τα δεδομένα του ευρύτερου δημοσιογραφικού κλάδου.


Κι όταν, ο Αλαφούζος, παραμονή της 24ωρης απεργίας, έδειχνε τα δόντια του υποχρεώνοντας εκβιαστικά τους συναδέλφους μας στον ΣΚΑΪ να υποκύψουν στο τελεσίγραφο που τους ήθελε να υποδηλωθούν, υπογράφοντας ατομικές συμβάσεις εργασίας κατά τις οποίες υποχρεωτικά συμφωνούσαν με μια (πρώτη) μείωση κατά 10% των μισθών τους έναντι της απόλυσης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΔΟΛ στην προγραμματισμένη συνάντησή του με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (η οποία θα πραγματοποιηθεί στο μέγαρό του και όχι στο κτίριο της Ένωσης) θα ανακοινώσει νέο γύρο ομαδικών απολύσεων. Στην πράξη, ο αριθμός των απολυμένων συναδέλφων θα ανέρχεται στους 80, δηλαδή τους μισούς από τους υπάρχοντες εργαζόμενους στο «Βήμα», δίχως να αποκλείεται περαιτέρω συρρίκνωσή τους στο εγγύς μέλλον.

Η «διαρροή» της είδησης προκάλεσε νέο συναγερμό στους εργαζόμενους στο χώρο των ΜΜΕ, λόγος για τον οποίο καλούν σε συγκέντρωση στην είσοδο του ΔΟΛ, σήμερα, στις 10.30 το πρωί.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP