Αναστολή της 48ωρης απεργίας αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ για το ΒΗΜΑ

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Update 19:40
Την αναστολή της 48ωρης απεργίας αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με την οποία της ανακοινώθηκε από την διοίκηση του ΔΟΛ ότι δεν θα σταλθούν τα εξώδικα στους 28 απολυμένους, ώστε να υπάρξει εκ νέου συνάντηση μεταξύ Σόμπολου και Ψυχάρη την επόμενη εβδομάδα. Οι απολύσεις ουσιαστικά μένουν στο συρτάρι για να διασφαλιστεί η έκδοση του "Κυριακάτικου Βήματος".


(νωρίτερα)
Την κήρυξη 48ωρης απεργίας στην κυριακάτικη έκδοση του Βήματος, στην ψηφιακή έκδοσή του και στο ΒΗΜΑ FM, ως απάντηση στις 28 απολύσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα από την εργοδοσία του ΔΟΛ, αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ για τον όμιλο, χωρίς όμως σε αυτή να συμπεριλαμβάνεται η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", στην οποία οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν ξεχωριστή συνέλευση. Η απεργία ορίστηκε για άυριο και μεθαύριο (από αύριο 2/12 τις 9.00 π.μ. μέχρι το Σάββατο το πρωί σις 9.00 ) έχοντας ως άμεσο στόχο να μην κυκλοφορήσουν τα κυριακάτικα φύλλα.

Οι εργαζόμενοι πιέζονται σθεναρά από την εργοδοσία να δώσουν από σήμερα τα κείμενά τους για τα Κυριακάτικα φύλλα, ή να εργαστούν  το Σάββατο, με τηλεφωνήματα που δέχονται από την εργοδοσία στα προσωπικά τους τηλέφωνα. Η ΕΤΙΠΤΑ, δηλώνει την αντίθεσή της τα μέλη της να εισέλθουν στο κτίριο και να εργαστούν, καλώντας τους να παραμείνουν στην διαρκή συνέλευση, που λαμβάνει χώρα στο εξωτερικό του κτιρίου από περίπου 100 εργαζόμενους, οι οποίοι αναμένουν και τα νεότερα από τα Νέα.

Αν και οι εργαζόμενοι στα Νέα αποφάσισαν ότι θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις που θα εξαγγείλει η ΕΣΗΕΑ, ο Σόμπολος που παραβρίσκεται στο κτίριο δήλωσε, στους συγκεντρωμένους στην είσοδο εργαζόμενους, ότι κατευθύνεται προς τα Νέα για να δει "τι θέλουν οι εργαζόμενοι" εκεί. Σε ερώτηση των εργαζομένων για τη στάση που θα ακολουθήσει η ΕΣΗΕΑ σε περίπτωση που η απεργία κυρηχτεί παράνομη, απάντησε ότι "αν χρειαστεί θα μπω φυλακή", χαρίζοντας μια ευχάριστη νότα δροσιάς.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη με φυσική παρουσία στο κτίριο παραμένει επιτακτική, τόσο σήμερα όσο κυρίως αύριο και μεθαύριο.

1 σχόλια:

Elisée Loustalot 2 Δεκεμβρίου 2010 - 7:41 μ.μ.  

Σαν πολύ εύκολα δεν πάρθηκαν πίσω οι απολύσεις, παρόλο που το Βήμα μπαίνει χοντρά μέσα?

Μήπως αυτό μας δείχνει ότι για τον εργολάβο της προπαγάνδας της άρχουσας τάξης, η χασούρα είναι δευτερεύον ζήτημα?

Μήπως τώρα που άρχισε να διαφαίνεται μια ρωγμή στο σύστημα της μαζικής εξαπάτησης, με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά αναλώσιμοι, και ότι παραπληροφορώντας και φουσκώνοντας ψέματα τον κόσμο, υποτασσόμενοι (εθελοντικά ή όχι) στα συμφέροντα των αφεντικών, καταλήγουν να σκάβουν με τον φόβο, ή την ανοησία, ή και την δουλοπρέπεια τους, τον ίδιο τους τον λάκκο?

Μήπως ο ψυχάρης προτίμησε να προσφέρει τυράκι στους εργαζόμενους, ώστε να συνεχίσουν να κρατάνε κοιμισμένο τον λαό?

Τα ΜΜΕ με την πλύση εγκεφάλου που υποβάλουν τις εργαζόμενες τάξεις, μαζί με την προδοτική συνδικαλιστική ηγεσία, είναι αυτή την στιγμή τα δύο κύρια στηρίγματα του συστήματος, που αυτή την στιγμή διαθέτει μηδαμινό ουσιαστικά λαϊκό έρεισμα.


Τα παραπάνω νομίζω ότι πρέπει να απασχολήσουν όσους εργαζόμενους θεωρούν τους εαυτούς τους λειτουργούς της ενημέρωσης και όχι φερέφωνα των εκδοτών

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP