Οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού μιλούν για τον αγώνα τους

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Έστω και καθυστερημένα, λόγω των πολύ σοβαρών εξελίξεων στον κλάδο των ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, δημοσιεύουμε 2 βίντεο που φτιάξαμε, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ακρόπολη στις 14/10/2010.

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού έχουν προχωρήσει σε κατάληψη της εισόδου της Ακρόπολης ως μέσο πίεσης για τη διευθέτηση των χρόνιων εργασιακών προβλημάτων τους. Τα ΜΑΤ τους επιτίθενται με πρόσχημα να καταστήσουν προσβάσιμο το μνημείο στους τουρίστες. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια. 


Εκτός από την εικόνα ενός καλά οργανωμένου κράτους που πρέπει να προσλαμβάνουν οι τουρίστες και οι δανειστές, η επίθεση στους συμβασιούχους είχε και μία ακόμα σημασία.


Σε αυτούς τους καιρούς πρέπει όλοι "να βάλουν πλάτη" για να σωθεί το εθνικό κεφάλαιο. Επομένως οι όποιες διαμαρτυρίες -όπως αυτές των συμβασιούχων με τις... παράλογες απαιτήσεις να πληρωθούν τα δεδουλευμένα δύο χρόνων και να μονιμοποιηθούν- είναι "εκτός τόπου και χρόνου" και για αυτό θα καταστέλλονται.


Τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου οι συμβασιούχοι συγκεντρώνονται και πάλι έξω από την είσοδο της Ακρόπολης με τα ΜΑΤ και τα κανάλια να βρίσκονται ήδη εκεί. Το σκηνικό παρόμοιο με αυτό της Πέμπτης. Τουρίστες να εμποδίζονται να εισέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο, δημοσιογράφοι να κυνηγούν αριστερά και δεξιά τουρίστες και εργαζόμενους για μια δήλωση και αστυνομικοί έτοιμοι να επέμβουν όποτε χρειαστεί. Τελικά, κατά τις 12 ανοίγει η είσοδος ύστερα από σχετική απόφαση των συμβασιούχων και με εμφανή πίεση των κατσταλτικών δυνάμεων.

Παραθέτουμε δύο βίντεο που περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί γύρω από τους συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού. Για τα γεγονότα της Πέμπτης 14/10, τη στάση των ΜΜΕ, το συνδικαλιστικό κατακερματισμό, το ιστορικό των κινητοποιήσεών τους.

Παλιότερη ανάρτηση μας για το θέμα εδώ.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP