Εκδικητική απόλυση του συνδικαλιστή Γ. Κοζία από την εφημερίδα "ΑΛΛΑΓΗ" της Πάτρας

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Ακόμα μία στιγμή της εργοδοτικής επίθεσης καταγράφτηκε στην εφημερίδα "Αλλαγή" της Πάτρας. Ο επί 3o χρόνια εργαζόμενος στη συγκεκριμένη φυλλάδα και συνδικαλιστής, Γιώργος Κοζίας, μέλος της Διοίκησης του Κλαδικού Σωματείου Τύπου και Γραφικών Τεχνών Ν. Αχαΐας και μέλος της Διοίκησης στην Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, απολύθηκε από την εργοδοσία για τη συνδικαλιστική και αλληλέγγυα προς τους συναδέλφους του δράση. Ακολουθεί η καταγγελία από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Πάτρας και το δελτίο τύπου από την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καθώς και την Ένωση Υπαλλήλων Τύπου και Γραφικών Τεχνών Νομού Αχαϊας:


"ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την άνανδρη, εκδικητική, παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συνδικαλιστή Γ. Κοζία από την εφημερίδα ΑΛΛΑΓΗ μετά από 30 χρόνια δουλειάς!!

Ο εργοδότης της ΑΛΛΑΓΗΣ, δεν ανέχεται να πληρώνει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στην επιχείρηση του. Την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών όλων των τεχνικών και δημοσιογράφων απαιτούσε και διεκδικούσε ο συνάδελφος μας κι αυτό θεωρήθηκε αντιπατριωτικό(!!) και αντιμνημονιακό(!!) παράπτωμα με ποινή την απόλυση του και μάλιστα χωρίς αποζημίωση!!

Η εργοδοσία ενθαρρυμένη από την αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης επιτίθεται στη συνδικαλιστική δράση, καταπατώντας στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων.
Ο εργασιακός μεσαίωνας που κυριαρχεί στο χώρο των Μ.Μ.Ε. της περιοχής μας με απλήρωτους, ανασφάλιστους, μερικώς απασχολούμενους, μαζί με ξεδιάντροπες απολύσεις καθημερινά διογκώνεται και κανείς αρμόδιος δεν βγάζει άχνα.
Χρειάζεται απάντηση εδώ και τώρα.

Απαιτούμε ανάκληση τώρα της απόλυσης του συναδέλφου μας Γ. Κοζία
Είμαστε διπλά στο σωματείο Τύπου και Γραφικών Τεχνών, όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/11 ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
στις 11 το πρωί ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

1. Σωματείο εργαζομένων στα Ε.Α.Σ. (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) Αιγίου
2. Σύλλογος προσωπικού ΔΕΥΑΠ
3. Σωματείο εργαζομένων στη Φύλαξη Πελοποννήσου, Στερεάς, Ηπείρου, Ιονίων νήσων
4. Σωματείο Μαγείρων ,βοηθών και λοιπού προσωπικού
5. Σωματείο σερβιτόρων Καφεζαχαροπλαστείων Ν. Αχαΐας« Η Ανάσταση»
6. Σωματείο εργαζομένων στο PORTO- RIO
7. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Πάτρας και περιοχής Αχαΐας «η ενότητα»
8. Σύλλογος υπαλλήλων Δήμου Πάτρας
9. Ένωση υπαλλήλων τύπου και γραφικών τεχνών Ν. Αχαΐας
10. Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ "Αρτιν Δανελιαν"
11. Σωματείο Πληρωμάτων Ασθενοφόρων (ΕΚΑΒ) Γ’ περιφέρειας
12. Σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων
13. Σωματείο συμβασιούχων Ν. Αχαΐας «δικαίωμα στην εργασία»
14. Α´ ΕΛΜΕ Αχαΐας
15. Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Πάτρας
16. Σωματείο οδηγών Δήμου Πάτρας
17. Σωματείο εργαζομένων στην ΑΒΕΞ
18. Σωματείο καθαριότητας Δήμου Πάτρας
19. Σύλλογος υπαλλήλων περιφέρειας δυτικής Ελλάδας
20. Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας
21. Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωμ. Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ)
22. Σύλλογος Νοσηλευτών-τριών Αχαΐας
23. Πανελλαδικό κλαδικό σωματείο εργαζομένων προσωπικού ασφαλείας
24. Σωματείο εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων εργαζομένων στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος- «Η ΓΑΛΑΡΙΑ»"


Και το δελτίο τύπου:

"Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου καθώς και η Διοίκηση της Ένωσης Υπαλλήλων Τύπου και Γραφικών Τεχνών Νομού Αχαϊας καταγγέλλει την εργοδοσία της εφημερίδας "ΑΛΛΑΓΗ' στην Πάτρα για την απόλυση του συνδικαλιστή Γιώργου Κοζία μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας και μέλος της Διοίκησης του Κλαδικού Σωματείου Τύπου και Γραφικών Τεχνών Ν. Αχαΐας.

Πρόκειται για απόλυση εκδικητική και παράνομη για συνδικαλιστικούς λόγους. Στο στόχαστρο της εργοδοσίας της εφημερίδας ΑΛΛΑΓΗ βρίσκεται μόνιμα η δράση των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους και η δράση του συνδικαλιστή. Η εργοδοσία ενθαρρυμένη από την αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣOΚ και όλου του αντιδραστικού μπλοκ που τη στηρίζει επιτίθεται στη συνδικαλιστική δράση, καταπατώντας δικαιώματα των εργαζομένων,

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν πρόκειται να παρακολουθεί τις αντεργατικές ενέργειες της εργοδοσίας, θα πάρει άμεσα μέτρα αγωνιστικής απάντησης μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου και όλους τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στην απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης.

Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στον Τύπο και το Χαρτί ιδιαίτερα στην Πάτρα να απαντήσουμε αγωνιστικά αν η εργοδοσία επιμείνει στην απόλυση".

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP