«Επιτέθηκαν αναίτια με μοναδικό σκοπό να κακοποιήσουν συναδέλφους»

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Τη βάναυση επίθεση της αστυνομίας στην κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Ακρόπολη καταγγέλλουν οι ανταποκριτές ξένου Τύπου και οι φωτορεπόρτερ.

Δεδομένου ότι ο αρχικός στόχος της επίθεσης ήταν οι εργαζόμενοι, δεν απουσιάζει από την σχετική ανακοίνωση (άραγε) μια μικρή αναφορά - καταγγελία για τη βία που υπέστησαν ως υποκείμενα που παρήγαγαν την είδηση;

Ακολουθεί η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:


"Για ακόμη μια φορά θέλουμε να καταγγείλουμε την βίαιη συμπεριφορά ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας ενάντια συναδέλφων Ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης που κάλυπταν ειδησεογραφικά την κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Ακρόπολη.


Οι αστυνομικές δυνάμεις παρά το γεγονός ότι η ιδιότητα των συναδέλφων μας ήταν περισσότερο από εμφανής κάμερες , φωτογραφικές μηχανές ,επιτέθηκαν αναίτια, με μοναδικό σκοπό να κακοποιήσουν σωματικά συναδέλφους και να προκαλέσουν ζημιές στον εξοπλισμό τους.

Η σημερινή επίθεση και η τακτική ορισμένων ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας εναντίων των μέσων ενημέρωσης δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά, δεδομένου ότι κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρηθεί όπως διαπιστώσαμε από το οπτικό υλικό που διαθέτουμε.

Ζητούμε από τον Υπουργό προστασίας του πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να ερευνήσουν εις βάθος το σημερινό περιστατικό και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή άλλων παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους, ότι η ανεπαρκής εκπαίδευση και το εξουσιαστικό σύνδρομο μερίδας ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας θέτουν εν αμφιβόλω το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και δε συνάδει με τον κοινωνικό ρόλο και το χαρακτήρα της Αστυνομίας".

ΕΝΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σχετική καταγγελία εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ:

«Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με αγανάκτηση την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον συναδέλφων δημοσιογράφων και τεχνικών, οι οποίοι κάλυπταν την αγωνιστική κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Ακρόπολη. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί την παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο και προς κάθε κατεύθυνση, το δικαίωμα των συναδέλφων να ασκούν το λειτούργημά τους και τον έλεγχο της κάθε μορφής εξουσίας. Τέλος, καλεί για άλλη μια φορά όλους να σεβαστούν το ρόλο των δημοσιογράφων και το αγαθό της πολύπλευρης Ενημέρωσης».

1 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2010 - 11:21 π.μ.  

Η ΕΣΗΕΑ μιλάει για "πολύπλευρη ενημέρωση" και για "αγανάκτηση"...χαχαχα καλό!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP