Ανεστάλη η απεργία των διοικητικών του ΔΟΛ μετά από εμπαιγμό του Ψυχάρη

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Η απεργία στο ΔΟΛ ανεστάλη από σήμερα μετά από απόφαση κατά πλειοψηφία της συνέλευσης των διοικητικών, που πραγματοποιήθηκε χτες 12/10. Είχε προηγηθεί χτες το μεσημέρι συνάντηση Ψυχάρη-ΕΠΗΕΑ όπου ο Ψυχάρης έμεινε μεν ανυποχώρητος στο πλάνο μαζικών απολύσεων, "υποχώρησε" δε όσον αφορά τα τυχαία κριτήρια με τα οποία επιλέγονται όσοι/ες πετάγονται στην ανεργία και πρότεινε στην ΕΠΗΕΑ να κάνουν κοινή επιτροπή που θα υποδεικνύει ποιοι θα απολύονται με κοινωνικά κριτήρια!


Μετά τον εμπαιγμό της διοίκησης, οι διοικητικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε συνέλευση ακούστηκαν τρεις προτάσεις: Μία για οριστική λήξη της απεργίας (κυρίως από φιλοεργοδοτικούς και απεργοσπάστες), μια για συνέχιση της απεργίας και πλαισίωση της με αποκλεισμό του δρόμου, συναυλία συμπαράστασης και συνολικό αποκλεισμό του κτιρίου (από το μαχητικό κομμάτι των απεργών) και μια για αναστολή λίγων ημερών της απεργίας, για ανασυγκρότηση. Η τελευταία πρόταση ήταν και αυτή που πλειοψήφησε. Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλε συναγωνιστής από τον ΔΟΛ είναι έκδηλη η απογοήτευση για την συγκεκριμένη απόφαση της συνέλευσης.

Οι διοικητικοί εργαζόμενοι του ΔΟΛ έδωσαν την πρώτη σοβαρή και με διάρκεια απεργιακή μάχη στα ΜΜΕ. Στο ότι ξέμειναν από δυνάμεις ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό και όλες εκείνες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που έμειναν στην προφορική στήριξη του αγώνα τους, χωρίς να προχωρήσουν ούτε σε οποιαδήποτε κινητοποίηση συμπαράστασης, ούτε στην οικονομική στήριξη τους μέσω των απεργιακών ταμείων των Ενώσεων. Ας αναλογιστεί λοιπόν ο καθένας τις ευθύνες του, μέσα κι έξω από τον ΔΟΛ, ενόψει του πογκρόμ απολύσεων που θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και των μαχών που θα χρειαστεί να δοθούν.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP