"Ελληνικά Γράμματα": Για τη συγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής και τις επόμενες κινητοποιήσεις

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010


Update 22/9: Ανταπόκριση από συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας

200 περίπου εργαζόμενοι/ες αλληλέγγυοι/ες συγκεντρώθηκαν και την Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής για να διαμαρτυρηθούν και να δημοσιοποιήσουν την απόφαση του ΔΟΛ να προχωρήσει στο κλείσιμο του εκδοτικού οίκου "Ελληνικά Γράμματα", πετώντας στον δρόμο 93 εργαζόμενους.

Ο παλμός και τα συνθήματα ίδια με την συγκέντρωση-πορεία της Τετάρτης, σε καταφανή αντίφαση με την αμηχανία των πελατών του ΔΟΛ που εγκαινίασαν τη χειμερινή σεζόν του Μεγάρου. Κάποιοι/ες από αυτούς ζήτησαν ενημέρωση για το "αόρατο" αυτό γεγονός μαζικών απολύσεων στην, κυριαρχούμενη από την λογοκρισία των εργοδοτών των ΜΜΕ, δημόσια σφαίρα.


Μετά από τις πρώτες του κινήσεις και τη συμπαράσταση που εκδηλώθηκε από εργαζομένους διαφορετικών κλάδων (μέσα και από την Επιτροπή Αλληλεγγύης που έχει συσταθεί), οι εργαζόμενοι στα "Ελληνικά Γράμματα" (μέσα από το επιχειρησιακό σωματείο τους και το κλαδικό σωματείο των υπαλλήλων βιβλίου-χάρτου Αττικής) συνεχίζουν τον αγώνα τους με κεντρικό αίτημα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων τους.
Σήμερα στις 4 μ.μ. θα ενημερώσουν για την υπόθεση τους τη συνέλευση των εργαζομένων στον ΔΟΛ, οι οποίοι γνωρίζουν καλά ότι τυχόν απρόσκοπτη εφαρμογή των σχεδιασμών της (κοινής) εργοδοσίας για τα "Ελληνικά Γράμματα" ανοίγει τον δρόμο για την ένταση των απολύσεων (καταρχήν) στους διοικητικούς υπαλλήλους κι έπειτα στους συντάκτες, που θα "περισσέψουν" κατά τη διάρκεια της γενικότερης εργασιακής αναδιάρθρωσης που επιχειρείται σε αυτήν την "πρωτοπόρα", αν μη τι άλλο, βιομηχανία των ΜΜΕ. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ, η σημερινή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί, όχι στο αμφιθέατρο του κτηρίου της Μιχαλακοπούλου 80 (η διεύθυνση δήλωσε ότι "δεν είναι διαθέσιμο"), αλλά ...στο πεζοδρόμιο μπροστά από την είσοδο του κτηρίου!

Αύριο Τετάρτη, το σωματείο των εργαζομένων στα "Ελληνικά Γράμματα" θα παραστεί σε τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία και το κράτος στο Υπουργείο Εργασίας, καλώντας, μαζί με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής και την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους εργαζομένους των "Ελληνικών Γραμμάτων", σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο (Πειραιώς 40), στις 12:15 μ.μ.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2010 - 3:48 μ.μ.  

Περικοπή δύο μισθών το χρόνο αντιπρότεινε η διοίκηση ΔΟΛ για να μην προχωρήσει σε απολύσεις.

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP