"Ακυρώστε την απεργία αλλιώς κλείνω το καθημερινό Βήμα"

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια του Παντελή Καψή προς τους εργαζόμενους του ΔΟΛ. Ωμός εκβιασμός και άσκηση τρομοκρατίας της εργοδοσίας ενάντια στους εργαζόμενους του ΔΟΛ, οι οποίοι, φυσικά έχουν μάθει να ζουν με τις φήμες αυτές εδώ και ένα χρόνο.

Επίσης, όπως ενημερωνόμαστε από τις "Τυπολογίες", επίκειται συνάντηση μεταξύ του Μπόμπολα και του Ψυχάρη ώστε συντονισμένα να ασκήσουν ασφαλιστικά μέτρα για να να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Και η απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας έρχεται από την ανακοίνωση της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ:

Συνάδελφοι (-σες),
Αύριο Πέμπτη, 30/9/2010, όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο απαντούν με 48ωρη απεργία στο ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ (Πέμπτη 30/9-Παρασκευή 1/10), που κηρύσσουν οι Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ,ΕΠΗΕΑ,ΕΣΠΗΤ,ΕΠΗΤ κ.α.) στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας που εκδηλώνεται με κυνισμό μέσα από μπαράζ μαζικών απολύσεων.
Σ’ αυτήν την κρίσιμη μάχη για το δικαίωμα στη δουλειά όλων των εργαζομένων, χρειάζεται ο καθένας να είναι ξεκάθαρος και αποφασιστικός. Καμία αυταπάτη ότι οι απολύσεις θα σταματήσουν στους διοικητικούς και δε θα αγγίξουν τους δημοσιογράφους. Αν περάσουν οι μαζικές απολύσεις στους διοικητικούς θα ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Αν καταφέρει η εργοδοσία να κερδίσει αυτή τη μάχη ,θα ισοπεδώσει το επόμενο διάστημα το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
Τώρα που είμαστε όλοι εδώ, είναι η στιγμή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να φράξουμε το δρόμο της εργοδοσίας. Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε τη μεγαλύτερη αλληλεγγύη, τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
Οι διοικητικοί έχουν ανάγκη τους δημοσιογράφους αυτή την ώρα και οι δημοσιογράφοι με την αλληλεγγύη τους όχι μόνο συμπαραστέκονται στους συναδέλφους τους ,αλλά προστατεύουν και τις δικές τους θέσεις. Και για το επόμενο κρίσιμο διάστημα, μέσα στην καταιγίδα των κυβερνητικών και επιχειρηματικών μνημονίων, χτίζουμε τους πιο αγωνιστικούς δεσμούς για να ακυρώσουμε οποιαδήποτε νέα απόπειρα να μας ξαναπετάξουν στο δρόμο.
Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη. Το έδειξε η μαζική μας παρουσία και αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε άμεσα σε κινητοποιήσεις στις Γενικές Συνελεύσεις των προηγούμενων ημερών. Το έδειξε η μαζική παρουσία των συναδέλφων στη σημερινή κινητοποίηση το πρωί, στην είσοδο του συγκροτήματος, που οδήγησε και στην απόφαση για 48ωρη απεργία από τις Ενώσεις μας. Ο αγώνας πλέον διαρκείας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ενάντια στις επιθέσεις είναι μονόδρομος. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες με όλα τα μέσα εάν η εργοδοσία επιμείνει στο σφαγιασμό των εργαζομένων.

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ.
ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP