Μειώσεις μισθών και πολυάριθμες απολύσεις πυροδοτούν αναβρασμό στο «Eθνος»

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010


Σφοδρή εργοδοτική επίθεση εξαπολύεται στην εφημερίδα «Eθνος» από τον υιό Μπόμπολα που, σε πρώτη φάση, απαιτεί μειώσεις μισθών και σε δεύτερη σοκαριστικό αριθμό απολύσεων.

Η επιχειρούμενη σφαγή σε μισθούς και θέσεις εργασίας είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εσωτερικής κρίσης χθες το απόγευμα, έπειτα από την άρνηση του διευθυντή της εφημερίδας να υλοποιήσει τα «μέτρα», γεγονός που φαίνεται ότι τον οδήγησε στην παραίτησή του.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2009 ο Φώτης Μπόμπολας είχε ανακοινώσει στην εκπρόσωπο των εργαζομένων στο «Eθνος» και το «Εθνος της Κυριακής» ότι πρέπει άμεσα να γίνουν περίπου 100 απολύσεις εργαζομένων από τους περίπου 250 συνάδελφους που εργάζονται στις δύο εφημερίδες.Οι εξελίξεις προκάλεσαν αναταραχή στους εργαζόμενους που, ήδη, δραστηριοποιούνται προκειμένου να δρομολογήσουν τις αντιδράσεις τους οι οποίες πυροδοτούνται επιπλέον με τη φημολογία για ανάληψη της διεύθυνσης της εφημερίδας από το νυν διευθυντή σύνταξης Θανάση Τσεκούρα, γνωστό και μη εξαιρετέο για την αυταρχικότητα και χυδαιότητα που επιδεικνύει απέναντι σε συναδέλφους.

Φωτό από την παρουσίαση βιβλίου του Π. Σόμπολου με τους εκλεκτούς καλεσμένους του. Διακρίνονται μεταξύ άλλων οι πρώην πολιτικοί του προιστάμενοι Σ. Παπαθεμελής, Βύρων Πολύδωρας, Προκόπης Παυλόπουλος καθώς και ο μέγας χορηγός της προεδρείας της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Ψυχάρης


Την ίδια στιγμή, ένας άλλος υπάλληλος της οικογένειας Μπόμπολα, ο αστυνομικός συντάκτης και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος χαριεντιζόταν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του (όπου αυτοβιογραφεί τη σιχαμένη δημοσιογραφική του καριέρα), περικυκλωμένος από άλλα μεγαλοδημοσιογραφικά καθίκια, υπαλλήλους της ίδιας οικογένειας και όχι μόνο.

φωτό2: Mediablog...Και ποζάρει με τον εκδότη του βιβλίου του, τον Κυριακίδη, το συνεταιράκι του Λαυρεντιάδη (του γνωστού διδύμου που εξαγοράζει τα ΜΜΕ της χώρας, ακόμη και ανταγωνιστικά) ο οποίος τις τελευταίες μέρες, ως ιδιοκτήτης της «ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ», προχώρησε στο κλείσιμο των εφημερίδων "Σφήνα", "ESPRESSO Κυπρου" του περιοδικού "Free", απέλυσε συντάκτες στο "ΚΑΝΑΛΙ 10" και παραμένει συμμέτοχος (ως μέτοχος και εκεί) στις περικοπές που δρομολογούνται σε θέσεις και μισθούς στην Ελευθεροτυπία (Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ) και στο Έθνος (ΠΗΓΑΣΟΣ).

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP