Χτυπήθηκε από την αστυνομία η πρωτομαγιάτικη πορεία που ξεκίνησε από την πλ. Βικτωρίας

Σάββατο, 1 Μαΐου 2010

EDIT 20:10

Σε δελτίο τύπου της ΓΑΔΑ αναφέρονται συνολικά 27 προσαγωγές, από τις οποίες οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα πάντα με τους μπάτσους έχουν συλληφθεί 3 διαδηλωτές για επιθέσεις και εξύβριση κατά των αστυνομικών (πλημμελήματα) καθώς και 6 άτομα (οι 5 μετανάστες) για κλοπή σε κατάστημα.

Σύμφωνα τώρα με τους δικηγόρους των διαδηλωτών, στο κτίριο της ΓΑΔΑ βρίσκονται πέρα από τα άτομα που κατηγορούνται για κλοπή, δυο διαδηλωτές, οι οποίοι είναι τραυματισμένοι από τις σημερινές βιαιοπραγίες των μπάτσων, ενώ αγνοείται η τύχη του τρίτου συλληφθέντα διαδηλωτή. Ακούγεται ότι είναι κι αυτός τραυματισμένος και πιθανολογείται ότι ίσως βρίσκεται σε κάποιο νοσοκομείο. Φαίνεται, με άλλα λόγια, ότι οι μπάτσοι φόρτωσαν κατηγορίες στον κόσμο που τραυμάτισαν έτσι ώστε να έχουν νομική κάλυψη σε περίπτωση που κατηγορηθούν για ξυλοδαρμούς. Κανονικά οι συλληφθέντες θα περάσουν αύριο από εισαγγελέα, αλλά χρειάζεται πρώτα να μεταφερθούν σε κάποιο νοσοκομείο για τα τραύματα τους, αν τουλάχιστον ισχύουν ακόμα κάποιοι στοιχειώδες κανόνες της αστικής δημοκρατίας.

Ανάμεσα στους 3 συλληφθέντες βρίσκεται κι ένα μέλος του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων που καλούσε στην διαδήλωση της Βικτώριας. Ανάμεσα στους 18 προσαχθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι βρισκόταν κι ένα μέλος της Συνέλευσης των εργαζομένων-άνεργων-φοιτητών στα ΜΜΕ που περιφρουρούσε το μπλοκ μας, το οποίο δέχτηκε την αναίτια και προσχεδιασμένη επίθεση των ορδών του Χρυσοχοΐδη, όπως και το σύνολο της συγκεκριμένης διαδήλωσης.

Ας υπενθυμίσουμε τέλος ότι οι μόνοι ένοχοι για τα σημερινά επεισόδια είναι αυτοί που επιτέθηκαν, χτύπησαν και κυνήγησαν με αγριότητα διαδηλωτές, ενώ κλέφτες είναι αυτοί που καταληστεύουν το εισόδημα των εργαζομένων.

EDIT 18.05
Αφέθηκαν οι 12 από τους 19 (ο αριθμός των προσαχθέντων δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως και γράφεται με επιφύλαξη) προσαχθέντες.

EDIT 16.36
Η αστυνομία διαρρέει προς δημοσιογράφους ότι οι συλλήψεις θα είναι όντως 10 σε σύνολο 19 προσαγωγών. Οι προσαχθέντες είναι κυρίως εργάτες μέλη των σωματείων που συμμετείχαν στην πορεία, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα μέλος της συνέλευσής μας. Σε λίγο θα ανέβει και βίντεο με τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου του STAR.

EDIT 16.20
Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 30 προσαγωγές συνολικά εκ των οποίων οι 10 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αλληλέγγυοι/ες βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη ΓΑΔΑ.

EDIT 15.30
Ενώ η πορεία των 800 περίπου ατόμων (ΣΒΕΟΔ, Πρωτοβουλία Εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα, Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων, Διακόπτες, Συνέλευση εργαζομένων / ανέργων / φοιτητών στα ΜΜΕ και πλήθος άλλου κόσμου) περνούσε από το Υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς, δέχτηκε επίθεση από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες έξω από αυτό. Το σώμα της πορείας προσπάθησε να κρατήσει τη συνοχή του κάνοντας αλυσίδες, αλλά η σημερινή μανία των μπάτσων να χτυπήσουν, να κυνηγήσουν και τελικά να διαλύσουν την πορεία ήταν αξιοσημείωτη.

Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι την Ομόνοια υπό ασφυκτική αστυνομική πίεση, βρισιές και διαρκείς απειλές. Στην γωνία Πανεπιστημίου και Αιόλου, όπου ενώθηκε με τον συγκεντρωμένο κόσμο από το αναρχικό μπλοκ που πορεύτηκε από το Μουσείο, δέχτηκε εκ νέου συντονισμένη και λυσσαλέα επίθεση. Ο κόσμος κυνηγήθηκε προς την οδό 3ης Σεπτεμβρίου υπό συνεχή ρίψη χημικών και φωτοβολίδων κρότου λάμψης. Εκεί ανέλαβαν να ολοκληρώσουν το θεάρεστο αστυνομικό έργο οι μηχανοκίνητες ομάδες Δ και Δίας. Οι μηχανόμπατσοι δε δίσταζαν να ανέβουν με τις μηχανές τους στα πεζοδρόμια χτυπώντας και κυνηγώντας τους ήδη πνιγμένους από τα χημικά διαδηλωτές.

Όσοι κατάφεραν και έφτασαν μέχρι το Πολυτεχνείο, έστησαν οδοφράγματα αναχαιτίζοντας προς στιγμή την επίθεση της αστυνομίας. Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν τόσο γύρω από το Πολυτεχνείο όσο και εντός Εξαρχείων συνεχίζονται μέχρι και αυτή τη στιγμή (15.30).

Αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες, χωρίς να είναι εξακριβωμένες, κάνουν λόγο για 11 προσαγωγές διαδηλωτών και πλήθος τραυματισμένων ανθρώπων.

Αργότερα θα ακολουθήσει ενημέρωση τόσο για τα τρέχοντα συμβάντα όσο και για το τι έγινε συνολικά στην Αθήνα την Πρωτομαγιά.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP