Μεγαλειώδης πορεία πνιγμένη στα χημικά

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε η πορεία στα πλαίσια της γενικής απεργίας στην Αθήνα, που σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές πριν καν ξεκινήσει η πορεία ρίχνοντας πολλά χημικά στην Πατησίων κάτι που δεν στάθηκε δυνατό, παρόλη την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε.

Ανάλογες απόπειρες σπασίματος της πορείας έγιναν στη συνέχεια σε διάφορα σημεία, στο Σύνταγμα, στο ύψος των Προπυλαίων, στα Χαυτεία και στην Ομόνοια με επιθέσεις των ΜΑΤ, μηχανοκίνητων μονάδων και εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων. Σε πολλές περιπτώσεις έγιναν σφοδρές συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών εξακολουθούσε να παραμένει στο δρόμο.

Οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, έπειτα από την εμφάνιση διμοιριών και ασφαλιτών που προσπάθησαν να απομονώσουν διαδηλωτές που κινούνταν στην περιοχή. Μέχρι και αυτή τη στιγμή, παραμένει κόσμος στην πλατεία Εξαρχείων που επιχειρεί να απωθήσει τις δυνάμεις καταστολής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες υπάρχουν περίπου 15 προσαγωγές, οι περισσότερες εκ των οποίων έγιναν στο σωρό και κάποιοι τραυματισμένοι διαδηλωτές.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP