Άγρια καταστολή στην πορεία στον Βύρωνα

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010


EDIT 18.50

Στις 11 έφθασαν οι συλλήψεις διαδηλωτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για επιθέσεις κατά των αστυνομικών
τη στιγμή που οι πραίτορες ήταν εκείνοι που χτυπούσαν τον κόσμο σαν λυσσασμένοι! Στο ίδιο κείμενο περιγράφονται και άλλα ανύπαρκτα περιστατικά, όπως η ρίψη μολότωφ, ενώ καταγράφονται 11 τραυματισμένοι αστυνομικοί! Καμιά αναφορά δεν γίνεται στους αστυνομικούς της ομάδας Δέλτα που εφορμούσαν και κυνηγούσαν τους διαδηλωτές, αυξάνοντας τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού, ούτε φυσικά στους τραυματισμένους απο τα κλομπ των Ματατζήδων διαδηλωτές. Τα ψεύδη στην υπηρεσία της "αλήθειας Χρυσοχοΐδη" φανερώνουν ξεκάθαρα την πολιτική σκοπιμότητα των συλλήψεων. Οι δολοφόνοι γύρισαν στον τόπο του εγκλήματος για να ολοκλήρωσουν το έργο τους...

EDIT 18:10

Τις 18 τελικά έχουν φτάσει οι προσαγωγές διαδηλωτών από την σημερινή μαχητική πορεία, ενώ υπάρχει και μια σύλληψη, σύμφωνα με μπάτσο που κατέβηκε και ενημέρωσε τους 40 περίπου αλληλέγγυους/ες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι κάτω από το κτίριο της ΓΑΔΑ. 8 από τους προσαχθέντες μόλις αφέθηκαν ελεύθεροι.

EDIT 16:07

Από τις 9 προσαγωγές, η μια μετατρέπεται σε σύλληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για διαδηλωτή που είναι ήδη τραυματισμένος από επιθέσεις των ΜΑΤ


EDIT 15:55


9 προσαγωγές διαδηλωτών στην ΓΑΔΑ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τις συγκρούσεις κοντά στην πλατεία Μαρτάκη, όπου κατέληξε η πορεία για την δολοφονία του 25χρονου εργάτη. Σε αυτό το σημείο, δελτάδες κι άλλα δίτροχα και δίποδα δολοφονικά ανθρωποειδή επιτέθηκαν στην διαδήλωση, μετά το σπάσιμο της βιτρίνας από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι μπάτσοι, εκτελώντας προφανώς άνωθεν εντολές τρομοκράτησης της διαδήλωσης και της γειτονιάς, ήταν εξ' αρχής προκλητικοί και επιθετικοί. Σαν τον δολοφόνο που στον τόπο του εγκλήματος γυρνά.

EDIT 15:18

Ανηλεές ξύλο, συλλήψεις και χημικά απο τη χούντα του Χρυσοχοϊδη στην πορεία για τη δολοφονία του 25χρονου πολίτη από αστυνομικούς την περασμένη βδομάδα στον Βύρωνα.

Τη στιγμή που τελείωνε η πορεία στην πλατεία Δεληολάνη, διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με μένος κατά των διαδηλωτών καθιστώντας σαφές πως πρόκειται για πολιτική εντολή διάλυσης της πορείας των 500 και πλέον ατόμων. Αφορμή ήταν το σπάσιμο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που ήταν αρκετό για να ξυλοκοπήσουν διαδηλωτές και να τους κυνηγούν διαρκώς σε όλα τα γύρω στενά. Στο κυνηγητό συμμετείχαν και μηχανές της ομάδας Δέλτα, που αδιαφορώντας για την πρόκληση σοβαρού τραυματισμού εφορμούσαν κατά των αλληλέγγυων. Δεκάδες τραυματισμένοι διαδηλωτές και άγνωστος αριθμός προσαγωγών στη ΓΑΔΑ. Οι γειτονιές του Βύρωνα και Παγκρατίου πνίγηκαν στα χημικά.

Αυτή τη στιγμή 60 περίπου άτομα βρίσκονται στην πλατεία ταπητουργείου, υπο την ασφυκτική πίεση των Δελταίων.

1 σχόλια:

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής 27 Φεβρουαρίου 2010 - 6:41 μ.μ.  

Μετά την τραγική κατάληξη της πορείας στο Βύρωνα για τη δολοφονία ενός πολίτη από την Αστυνομία την περασμένη εβδομάδα: άγριοι ξυλοδαρμοί από τα ΜΑΤ μέσα στις γειτονιές του Βύρωνα, τραυματίες και 9 διαδηλωτές συλληφθέντες ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ η ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τα ΜΜΕ που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο 27/2 στις 8μμ στο Στέκι της Πρωτοβουλίας.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP