Κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου Ντίνου Παλαιστίδη από τις εκδόσεις "Άγρα"

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Στις 13/1 η εταιρεία "Άγρα" προχωρά στην απόλυση του συναδέλφου Ντίνου Παλαιστίδη για «αντισυμβατική συμπεριφορά». Οι συνάδελφοι στις εκδόσεις ΑΓΡΑ αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή στην απόφαση του εργοδότη Πετσόπουλου, ζητώντας την ανάκληση της απόλυσης. Έκτοτε ο αγώνας για την επαναπρόσληψη του συνδέλφου κλιμακώνεται. Αναδημοσιεύουμε από τον "Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου - Αττικής" την ανακοίνωση των επόμενων δράσεων αλληλεγγύης.

- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/2: νέα 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στις εκδόσεις ΑΓΡΑ με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου.
Απεργιακή συγκέντρωση στις 9.00 π.μ. έξω από την "ΑΓΡΑ" (Ζωοδόχου Πηγής 99 Εξάρχεια)

- ΣΑΒΒΑΤΟ 13/2: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ έξω από το βιβλιοπωλείο ALBATROS (χονδρική πώληση των βιβλίων των εκδόσεων ΑΓΡΑ), στις 11.00 π..μ., Σόλωνος 111

- ΤΡΙΤΗ 16/2: Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40) στις 12 το μεσημέρι. Θα γίνει 3μερής συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για την αντι-συνδικαλιστική και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου.
*(Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου, αυτή η συγκέντρωση δεν θα πραγματοποιηθεί. "Την Τρίτη 16/2 επρόκειτο να γίνει 3μερής συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για την αντι-συνδικαλιστική και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου. Όμως, η εργοδοσία των εκδόσεων ΑΓΡΑ προέβαλε κόλλημα. Ως εκ τούτου, δε θα γίνει η προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων επιδιώκει να γίνει η εν λόγω συνάντηση το συντομότερο δυνατό, πιθανότατα και εντός της ίδιας εβδομάδας" αναφέρουν).

- ΤΡΙΤΗ 16/2: Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής οργανώνει στα γραφεία του (Λόντου 6 Εξάρχεια) ανοιχτή σύσκεψη για να συζητήσουμε την παραπέρα δράση μας. Στη σύσκεψη καλούνται εργατικά σωματεία, εργατικές συλλογικότητες και εργαζόμενοι. Στις 7.00 μ.μ.
Από την πρώτη σύσκεψη που έγινε στις 9/2 αποφασίστηκε να μαζευόμαστε κάθε Τρίτη στις 7.00 μ.μ.

- ΠΕΜΠΤΗ 18/2: Συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας (Σταδίου 29, 2ος όροφος) στις 10.30 π.μ. Θα γίνει 3μερής συνάντηση (εργατική διαφορά), μετά από προσφυγή του απολυμένου όπου ζητά να χαρακτηριστεί η απόλυση άδικη, καταχρηστική και εκδικητική.

Συνεχής ενημέρωση για τις διαμαρτυρίες στο apolysiagra.wordpress.com και στο http://www.bookworker.gr/

Για περισσότερες λεπτομέρειες για την απόλυση εδώ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP