Εξέγερση μεταναστών στην Νότια Ιταλία

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010


Franco Cufari/ European Pressphoto AgencyΣυγκρούσεις ξέσπασαν τα ξημερώματα σήμερα, 8 Ιανουαρίου, στο Ροσάρνο στην Νότια Ιταλία (κοντά στην πόλη Μεσίνα) μεταξύ εξεγερμένων μεταναστών και αστυνομικών επιβοηθούμενων από ομάδες φασιστών.

Οι μετανάστες (κυρίως Αφρικανικοί) βγήκαν στους δρόμους με άγριες διαθέσεις όταν προηγουμένως (χτες) Αφρικανοί εργάτες γης που επέστρεφαν από τη δουλειά τους, δεχτήκαν πυροβολισμούς μέσα από ένα αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα δύο από αυτούς να τραυματιστούν. Χιλιάδες οργισμένοι μετανάστες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και τους φασίστες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς πραγματοποιήθηκαν 15 συλλήψεις, ενώ 20 τουλάχιστον άτομα τραυματίστηκαν.

Συγκρουσιακή διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και σήμερα το πρωί, με τους μετανάστες να αντιμετωπίζουν τις επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις που η κυβέρνηση διέταξε να σταλούν στην περιοχή.

Εδώ και καιρό η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι έχει ξεπεράσει ακόμα και τις φασιστικές ονειρώξεις του «δικού μας» ΛΑΟΣ. Από το νόμο για τους πολιτοφύλακες (επίδοξους μελανοχίτωνες – κυνηγούς μεταναστών) μέχρι το νόμο που ουσιαστικά εντέλεται να βουλιάζονται τα καράβια που πλέουν γεμάτα μετανάστες στα ιταλικά χωρικά ύδατα, από τις εντός κοινοβουλίου φασιστικές κορώνες του υπουργού εσωτερικών Μαρόνι (να πετάξουμε τους μετανάστες στη θάλασσα) μέχρι την καταδίκη όσων «φιλοξενούν» μετανάστες (απαγορεύοντας ουσιαστικά ακόμα και την ενοικίαση σπιτιών), το ιταλικό κράτος ουσιαστικά όπλισε τα χέρια των θρασύδειλων φασιστών.Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Ρομπέρτο Σαβιάνο (δημοσιογράφου - συγγραφέα του βιβλίου "Γόμορα") εδώΆρθρο των NY Times για τον αντιμεταναστευτικό νόμο στην Ιταλία εδώ

Ενημέρωση και εδώ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP