Ενημέρωση από το πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο 7/12/09

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

EDIT (16.20)

Επίθεση με κρότου λάμψης δέχτηκε ομάδα φοιτητών στην Πλ. Κάνιγγος, η οποία διαλύθηκε στα γύρω στενά. Στα στενά που οδηγούν από Κάνιγγος προς το Πολυτεχνείο η πρόσβαση είναι δύσκολη καθώς "φυλάγονται" από αστυνομικές δυνάμεις. Η πρόσβαση είναι προς το παρόν ανοιχτή από την Πατησίων. Ματ και Δ στην Στουρνάρα και Γ' Σεπρεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, μέχρι τώρα στην Αθήνα έχουν γίνει συνολικά 35 προσαγωγές και 19 συλλήψεις.

EDIT (15.50)

Η πορεία έχει λήξει και ο κόσμος έχει αποχωρήσει. Αστυνομικές δυνάμεις κυκλοφορούν στα στενά του κέντρου.

EDIT (15.30)

Αυτή τη στιγμή η πορεία είναι σταματημένη στην Πανεπιστημίου στο ύψος των Προπυλαίων. Η αστυνομία έχει αποκόψει την διαφυγή προς Εξάρχεια και Νομική, ενώ ο μοναδικός τρόπος διαφυγής είναι προς Ομόνοια, αφού με εντολή των πρυτανικών αρχών η πρόσβαση στο άσυλο της πρυτανείας είναι αδύνατη. Έχοντας σχηματίσει αλυσίδες οι διαδηλωτές απαιτούν να αποχωρήσει η αστυνομία από τους πεζοδρόμους των Προπυλαίων (το άσυλο πήγε περίπατο). Πολύ δυναμικοί οι μαθητές, επιτέθηκαν λεκτικά και σε τραπεζίτες επί της Σταδίου. Ομάδες Δ "περιφρουρούν" την οδό Ερμού. Σύμφωνα με την (ΝΕΤ) μέχρι στιγμής υπάρχουν 11 συλλήψεις (οι 2 το πρωί από το ΑΤ Πατησίων) και 29 προσαγωγές.

EDIT (15.15)
Και άλλη προσαγωγή στο Σύνταγμα, τη στιγμή που όλος ο κόσμος ωρυόταν ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αφορμή. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Αθήνα, με την αστυνομία να επιτίθεται αδιακρίτως σε όποιον απλώς περπατάει, είναι πρωτοφανές. Οι πολιτικές εντολές είναι σαφείς :"Η Δημοκρατία στο γύψο".

EDIT (14.55)
Επίθεση της αστυνομίας στο μπροστινό κομμάτι της πορείας., το οποίο και απέκοψαν. Δακρυγόνα σε όλο το σώμα της πορείας. Φαίνεται σαν σχέδιο για μαζικές συλλήψεις, καθώς άντρες της Δ κυνηγούν και κόσμο από Ακαδημίας προς Προπύλαια, εμποδίζοντας τη διαφυγή. Παραταγμένοι άντρες στων ΜΑΤ στα Προπύλαια, έχουν περικυκλώσει όσους βρίσκονται πάνω και όσους καταφθάνουν.

EDIT (14.55)
"Κορδόνια" αστυνομικών βρίσκονται παραταγμένα στα Προπύλαια, τόσο από την πλευρά των Προπυλαίων, όσο και από την πλευρά της Κοραή. Μικροσυγκρούσεις με πολλά δακρυγόνα πριν από λίγο στο Σύνταγμα. Κλειστή η δίοδος προς τη Συγγρού από παραταγμένους αστυνομικούς. Πάνω από 10.000 οι διαδηλωτές που αψήφησαν το τρομοκρατικό κλίμα που καλλιεργήθηκε από κυβέρνηση και καθεστωτικά ΜΜΕ.

EDIT (14.35)

Η πορεία αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει πριν το Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές υπολογίζονται κοντά στους 10 χιλιάδες. Μικροεντάσεις επί της Σταδίου. Πολλοί δελτάδες συγκεντρωμένοι στα Χαυτεία...

EDIT (14.10)

Εννέα είναι τελικά οι συλλήψεις από τα Προπύλαια, πριν ακόμα ξεκινήσει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

EDIT (14.00)

Δυναμικά συνεχίζεται η πορεία, χωρίς να έχει πτοηθεί από τις επιθέσεις της αστυνομίας. Τις συγκρούσεις στα Χαυτεία και τη Σταδίου ακολούθησε η περικύκλωση του σώματος της πορείας από την αστυνομία στο ύψος της οδού Κλαυθμώνος. Οι διαδηλωτές με συνθήματα απαιτούν την αποχώρηση της αστυνομίας.

EDIT (13.55)
Επίθεση της αστυνομίας στην Πανεπιστημίου κ Χαριλάου Τρικούπη, στα μπλογκ των μαθητών και αυτό της ΑΚ στο πίσω μέρος, με αφορμή κάποιες πέτρες. Η πορεία έχει κοπεί στη μέση και προς τα πίσω. Γίνεται λόγος για απίστευτη χρήση χημικών και δακρυγόνων και ο κόσμος τρέχει κυνηγημένος από τις ορδές των πραιτόρων.

Νωρίτερα, όπως ενημερωνόμαστε από τον Δούρειο Τύπο "Σήμερα, (7/12/2009), ένας άλλος συνάδελφος, ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΤΟΣ πηγαίνοντας προς τα Προπύλαια όπου και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, συνελήφθη, προπηλακίστηκε, απειλήθηκε και οδηγήθηκε για “εξακρίβωση” στο Τμήμα Μεταγωγών, στην Πέτρου Ράλλη".

EDIT (13.50)
Δεκάδες κρότου λάμψης εκσφενδονίζονται απρόκλητα από την αστυνομία στην Πανεπιστημίου στο σώμα της πορείας, στο ύψος της Αρσακείου (Χ. Τρικούπη).

1 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Δεκεμβρίου 2009 - 2:59 μ.μ.  

[15.00] Τώρα τι γίνεται, τελείωσε;

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP