Συνεχής ενημέρωση από το κέντρο της Αθήνας

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

EDIT (18.50)
Διαπραγματεύσεις γίνονται αυτή την ώρα στην Πρυτανεία ανάμεσα στους καταληψίες και τους υπεύθυνους του Πανεπιστημίου, για να μπορέσουν οι διαδηλωτές να αποχωρήσουν με ασφάλεια.

EDIT (18.22)
Παραβίαση ασύλου και στην Νομική. Διμοιρίες των ΜΑΤ κυνήγησαν άτομα που βρίσκονταν στον πεζόδρομο έξω από τη σχολή. Μπήκανε μάλιστα για λίγη ώρα και για λίγα μέτρα στον προαύλιο χώρο. Η ξαφνική επίθεση των ΜΑΤ έγινε εντελώς αναίτια και ενώ για πολλή ώρα δε γινόταν απολύτως τίποτα μέσα και έξω από το κτίριο.

EDIT (18.20)
Ένταση στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Τσαμαδού. Διμοιρίες των ΜΑΤ περνούσαν από έξω και ψεκάσανε και με τη φυσούνα στην είσοδο του στεκιού Μεταναστών. Το ίδιο στέκι είχε γίνει στόχος το Φεβρουάριο, όταν είχε πεταχτεί προς τα μέσα χειροβομβίδα.

EDIT (17.56)
Συγκεντρωμένος κόσμος και στο Πολυτεχνείο, στην Πατησίων, από όπου περνάνε συνέχεια αστυνομικές δυνάμεις με μηχανές και προκαλούν τους συγκεντρωμένους.

EDIT (17.31)
Συνεχίζονται οι συλλήψεις γύρω από τα Προπύλαια και τη Νομική. Πριν λίγο αστυνομικοί συνέλαβαν 5 άτομα στην Ακαδημίας.

EDIT (16.55)
Μόλις έφθασαν οι 22 συλληφθέντες απο το Ρεσάλτο στα δικαστήρια του Πειραιά. Κατά την άφιξή τους οι αλληλέγγυοι ξέσπασαν σε συνθήματα, για να λάβουν το χαμόγελο και τους χαιρετισμούς των παιδιών.

EDIT (16.45)
73 τελικώς οι προσαγωγές στη ΓΑΔΑ. Άγνωστο ακόμη πόσες απ' αυτές θα γίνουν συλλήψεις.

EDIT (16.32)
Αποκλεισμένα από αστυνομικές δυνάμεις αυτήν την ώρα 300 άτομα στα Προπύλαια.

EDIT (16.20)
30 - 40 αλληλέγγυα άτομα βρίσκονται έξω από τη ΓΑΔΑ. Οι προσαχθέντες έχουν αρχίσει να φτάνουν με λεωφορεία. Οι περισσότεροι προσαχθέντες είναι πολύ χτυπημένοι.

EDIT (16.05)
Περίπου στις 60 υπολογίζονται οι προσαγωγές σήμερα στην Αθήνα.Σοβαρά τραυματισμένη τελικά είναι άλλη μια ηλικιωμένη διαδηλώτρια από την επίθεση της Αστυνομίας στο Σύνταγμα.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP