Ετοιμάζονται να στήσουν κάμερες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας για ζωντανή σύνδεση

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009

EDIT (19.00)

2η ενημέρωση από τους τεχνικούς της τηλεόρασης

Μετά από επίμονο αίτημα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., όλα τα συνεργεία, που στήνονται από σήμερα, θα διαθέτουν υπερκατευθυντικά μικρόφωνα, τα οποία μπορούν να καταγράψουν και να μεταδώσουν ήχους από μακριά. Τα μικρόφωνα αυτά είναι πάρα πολύ ευαίσθητα και μπορούν να απομονώσουν τους ήχους ανάλογα με το που στοχεύει ο χειριστής τους.

Για παράδειγμα, με ένα τέτοιο μικρόφωνο μπορεί κάποιος από πολλά μέτρα μακριά να ακούσει πεντακάθαρα χαμηλόφωνες συνομιλίες μέσα στο Πολυτεχνείο, αρκεί να έχει κάποια στοιχειώδη οπτική επαφή με τους συνομιλητές και να μην παρεμβάλλεται κάποιο τζάμι ή κουρτίνα.

Επίσης, αυτή την ώρα οι διάφοροι σαλτιμπάγκοι της τηλεθέασης διαπραγματεύονται με την αστυνομία το αν θα υπάρχει χρονοκαθυστέρηση στη μετάδοση και αν ναι, πόσος θα είναι αυτός ο χρόνος. Το ζητούμενο με λίγα λόγια είναι, να μπορούν να κόβονται επιτόπου σκηνές αστυνομικής βίας παρόλο που η σύνδεση θα είναι ζωντανή. Αν υπάρχει χρονοκαθυστέρηση, κανένας δε θα δει ποτέ τις επίμαχες εικόνες, όπως καταλαβαίνετε.

Καταγγέλουμε τις συνεχείς μεθοδεύσεις της αστυνομίας, των διευθυντών των τηλεοπτικών σταθμών και των εργολαβικών γραφείων που περιφέρονται στην πόλη με συνοδηγούς ασφαλίτες αναζητώντας τα "σωστά" και "ασφαλή" σημεία για το στήσιμο.

Μετά την πρώτη μας, ξεκίνησε ένας αηδιαστικός αγώνας δρόμου από μεριάς τους, με απειλητικά τηλεφωνήματα σε συναδέρφους που βρίσκονται σε βάρδια και με "φιλικές συζητήσεις" μέσα στους χώρους εργασίας. Γελιούνται αν νομίζουν ότι όλοι σε αυτό τον κόσμο είναι σαν τα μούτρα τους, τυχοδιώκτες και οπορτουνιστές.

Φαίνεται ότι κάποιοι, με το ελάχιστο lifestyle μυαλουδάκι που διαθέτουν, νομίζουν πως είμαστε με το μέρος των εκμεταλλευτών και εκπλήσσονται, ενοχλούνται που μιλάμε. Θα συνεχίσουμε όμως, το νου σας!

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

EDIT (17.00)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, αυτή την ώρα γίνονται οι συννενοήσεις της τελευταίας στιγμής με την ΕΛ.ΑΣ. για να μπορέσουν να στηθούν με "ασφάλεια" και "διακριτικότητα" κάμερες σε κάποια συγκεκριμένα σημεία μέσα στην Αθήνα.

Στο στήσιμο θα είναι παρόντες αξιωματικοί της ασφάλειας και θα έχουν από μεριάς υπευθύνων το ελεύθερο να βρίσκονται όποτε θέλουν στο κάθε συνεργείο για να βλέπουν και να ακούν ό,τι μεταδίδεται από πρώτο χέρι.

Ο μεγαλοδημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μάλιστα εξέφρασε την προθυμία να προσφέρει από σήμερα δύο βάρδιες μετάδοσης, χωρίς να τις περνάει στη σελίδα του, μόνο για να βλέπουν οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή επιβεβαιωμένα είναι τα εξής:

- γραφείο σε πολυκατοικία απέναντι από το Πολυτεχνείο (Πατησίων)
- γραφείο σε πολυκατοικία στη γωνία του Πολυτεχνείου (Πατησίων και Στουρνάρη)
- ταράτσα πολυκατοικίας απέναντι από το Α.Τ. στα Εξάρχεια (Καλλιδρομίου)
- ταράτσα πολυκατοικίας που βλέπει στα Προπύλαια (από τη μεριά της Νομικής)

Καταγγέλουμε τη συνεργασία της αστυνομίας και των τηλεοπτικών σταθμών καθώς και των εργολάβων, που σκοπό έχει να στοχοποιήσει κάθε εξεγερμένο και να μετατρέψει σε προϊόν την οργή των ελεύθερων ανθρώπων. Οι κάμερες στα ΜΑΤ και τους ασφαλίτες πρέπει να στρέφονται, όχι στους διαδηλωτές και στους αγωνιστές!

Θα επανέλθουμε μόλις διασταυρώσουμε περισσότερες πληροφορίες.


ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

(η πληροφορία από εδώ)

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP