1-30-400 καταλήψεις

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

EDIT (1:00)


Κατειλημμένες είναι 9 σχολές στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η Σχολή Καλών Τεχνών και τα ΕΜΜΕ, το Μαθηματικό, το Φυσικό, η Ιατρική, η Οδοντριατρική και η Πληροφορική. Στη Θεσσαλονίκη οι κατειλημμένες σχολές φτάνουν τις 10, στην Πάτρα τις 13, στο Βόλο τις 3, ενώ υπό κατάληψη τελούν τα Πολυτεχνεία Κρήτης και Ξάνθης.
Στο κέντρο, το Πολυτεχνείο, η ΑΣΟΕΕ και η Νομική κρατούνται ανοιχτές στον κόσμο από φοιτητές και αλληλέγγυους.


EDIT (22:00)

Πάνω από 400 σχολεία και 30 πανεπιστημιακές σχολές βρίσκονται ήδη σε κατάληψη, σήμερα Πέμπτη βράδυ, 3 μέρες πριν από τις καλεσμένες συγκεντρώσεις και πορείες της 6ης Δεκέμβρη. Μετά την απόφαση της Πρυτανείας να κλείσει η ΑΣΟΕΕ (λόγω γρίπης...) και την παρέμβαση των ΜΑΤ, συγκρούσεις έλαβαν χώρα το μεσημέρι στην Πατησίων. Η σχολή έμεινε τελικά ανοιχτή (τουλάχιστον από θέμα γρίπης, γιατί κατά τα άλλα υπάρχει την Παρασκευή γενική συνέλευση των φοιτητών) αλλά την ίδια ώρα έκλειναν, από τους φοιτητές αυτή τη φορά, σχολές του Πολυτεχνείου, η Νομική, τα ΕΜΜΕ, σχολές στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Οι εστίες αντίστασης και κινητοποίησης στα κέντρα των πόλεων αυξάνονται το ίδιο και ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη.
Η ανησυχία στο Υπουργείο Προ-Πο φαίνεται ήδη από τα ελικόπτερα που άρχισαν τις βόλτες τους πάνω από το συννεφιασμένο ουρανό της Αθήνας....

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP