Ανακοίνωσεις- ψηφίσματα για Κερατσίνι

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Ψήφισμα αρ. 284

Μετά από τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου κατά πλειοψηφία (των κ. Δημητρίου Μουρίκη και κας Σοφίας Θωμάρεη εχόντων την άποψη ότι πρέπει να γίνει δεκτό το υποβληθέν δικό τους ψήφισμα) αποφάσισε:
1ον/ Δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε στην πόλη μας την κρατική καταστολή για πολιτικές πράξεις και ενέργειες.
2ον/ Καταγγέλλουμε την επίθεση της αστυνομίας στον πολιτικό χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ του Κερατσινίου και το Δημαρχιακό Μέγαρο.
3ον/ Η πολιτική κίνηση ΡΕΣΑΛΤΟ λειτουργεί και δραστηριοποιείται στην πόλη μας με πολιτικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.
4ον/ Ζητάμε να αφεθούν ελεύθεροι οι 64 συλληφθέντες πολίτες που συνελήφθησαν στην πόλη μας.

Oλόκληρo το ψήφισμα εδώ
Ανακοίνωση της κατάληψης ΕΜΜΕ 06/12/09 (Σχετικά με τα γεγονότα του Κερατσινίου και τη χθεσινή πορεία)


Tο βράδυ του Σαββάτου 5ης Δεκεμβρίου, δυνάμεις των ΜΑΤ με την συνοδεία εισαγγελέα εισβάλλουν στο χώρο του αυτοοργανωμένου στεκιού Ρεσάλτο στο Κερατσίνι. Συλλαμβάνονται 22 άτομα που πραγματοποιούν συνέλευση στο χώρο και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή όπλων και κατασκευή εκρηκτικών αφού βρέθηκαν άδεια μπουκάλια μπύρας και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Aμέσως αλληλέγγυοι-ες συγκεντρώνονται στην πλατεία Λαού. Οι συγκεντρωμένοι εκφράζουν την οργή και την αλληλεγγύη τους επιτιθέμενοι στα οχήματα της Ασφάλειας που βρίσκονται σταθμευμένα έξω από το στέκι δίνοντας το μήνυμα ότι τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Αργότερα, ομάδα 40 αναρχικών-αντιεξουσιαστών καταλαμβάνουν σε ένδειξη αλληλεγγύης το δημαρχείο Κερατσινίου κι άμεσα περικυκλώνονται από ορδές μπάτσων.

Oλόκληρη η ανακοίνωση εδώ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP