Στην 28η ημέρα απεργίας πείνας ο Θοδωρής Ηλιόπουλος

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009


Στην 28η ημέρα απεργίας πείνας βρίσκεται ο Θοδωρής Ηλιόπουλος που βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 22 Δεκεμβρίου η κράτησή του οποίου συνεχίζεται χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο.

Ο ίδιος τονίζει πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην απεργία πείνας μέχρι την τελική δικαίωσή του και ότι είναι όμηρος ενός κράτους που προσπαθεί να πάρει ρεβάνς για τον Δεκέμβρη του 2008, ενώ επαναλαμβάνει ότι η κράτησή του συνεχίζεται χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, με μόνη αφορμή τις μαρτυρίες δύο ανδρών των ΜΑΤ .


Χθες, 05/08/09, επισκέφθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης κλιμάκιο 7 δικηγόρων και η υπεράσπιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου, προκειμένου να απαιτήσουν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών.

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου, κατά νόμο αρμόδιος, δεν τους δέχτηκε επικαλούμενος φόρτο εργασίας και δεσμεύτηκε να τους συναντήσει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 7 Αυγούστου. Αύριο ο Θοδωρής Ηλιόπουλος θα βρίσκεται στην 29η μέρα απεργίας πείνας.

Σε κάθε περίπτωση η ανάγκη μεταφοράς του απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου στο νοσοκομείο είναι άμεση και επιτακτική ανεξάρτητα από τον "φόρτο εργασίας" του Γ. Γραμματέα.

Εν τω μεταξύ, καμία απάντηση δεν δίνεται στο αίτημα των γιατρών και των συγγενών του για την άμεση μεταφορά του Ηλιόπουλου σε Νοσοκομείο, καθώς έχει υποστεί ήδη σοβαρές βλάβες η υγεία του λόγω της απεργίας πείνας.

Ήδη μετά από την εξέτασή του η γιατρός Ελένη Κάκαλος, Ιατρός ειδ. Παθολόγος,σημειώνει:

«Εξετάσθηκε ο κ. Ηλιόπουλος Θεόδωρος, μετά από αίτημα του ιδίου και της οικογένειας του. Ο ασθενής ευρίσκεται στην 25η ημέρα απεργίας πείνας, λαμβάνοντας μόνον νερό. Από την λεπτομερή κλινική εξέταση προέκυψε ότι έχει χάσει 8 κιλά με βάρος εκκινήσεως τα 60 κιλά, δηλαδή πάνω από το 10% του σωματικού του βάρους».

«Είναι εμφανής η απώλεια μυϊκής μάζας και παρουσιάζει υπνηλία, ορθοστατική υπόταση, σχετική βραδυκαρδία (σε σχέση με προηγούμενες εξετάσεις, σχετιζόμενη με πιθανή συμμετοχή του μυοκαρδίου-κίνδυνος μυοκαρδιοπάθειας), εμβοές ώτων και μυϊκές κράμπες και παραισθησίες κάτω άκρων στα πλαίσια ηλεκτρολυτικών διαταραχών. Συνοψίζοντας ο ασθενής παρουσιάζει επιπλοκές από ζωτικά συστήματα όπως μυϊκό, καρδιαγγειακό, ήπαρ και νευρικό σύστημα. Κατόπιν τούτου κρίνεται απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε χώρο αυξημένης ιατρικής φροντίδας (νοσοκομείο) προκειμένου να παρακολουθείται στενά η εξέλιξη της υγείας του και πιθανών μη αναστρέψιμων επιπλοκών».


ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP