Άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος συνελήφθη στις 18 Δεκεμβρίου κοντά στη Νομική σε μία από τις “τυφλές” επιχειρήσεις των Ματατζήδων, τις γνωστές εφόδους, κατά τις οποίες χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο συλλαμβάνεται και ξυλοκοπείται ό,τι κινείται στην περίμετρό των αστυνομικών. Με μοναδικό στοιχείο τη μαρτυρία δύο ανδρών των ΜΑΤ -τις συνήθεις δηλαδή τυποποιημένες μαρτυρίες, που επαναλαμβάνουν συχνά αυτολεξεί τις εις βάρος των συλληφθέντων αιτιάσεις- βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 22 Δεκεμβρίου, ενώ μόλις την προηγούμενη βδομάδα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε τη συνέχιση της προφυλάκισής του για ένα ακόμη εξάμηνο, παρά το γεγονός πως όλοι οι κρατούμενοι της εξέγερσης με ίδιες ή παρόμοιες κατηγορίες έχουν αποφυλακιστεί.


Το βούλευμα, με το οποίο παρατείνεται η προφυλάκιση του Ηλιόπουλου “βγάζει μάτι” λόγω των αντιφάσεων, οι οποίες έχουν παρακαμφθεί μόνο και μόνο για να παραμείνει στη φυλακή. Χαρακτηριστικό είναι πως, παρότι δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία ούτε κάποιο μαντήλι ή τσάντα, ενώ ακόμη και αυτοί οι κατασκευασμένοι ισχυρισμοί των Ματατζήδων αναφέρουν πως ο Ηλιόπουλος δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εν τούτοις το κείμενο του βουλεύματος τον χαρακτηρίζει “κουκουλοφόρο”, που έσπαγε και έκαιγε!! (επι λέξει αναφέρει πως “πρωτοστατούσε φορώντας κουκούλα στα επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις”....)

Το απάγαυσμα, ωστόσο, της εμπάθειας και εκδικητικότητας είναι ότι τον χαρακτηρίζει εχθρό της δημοκρατίας και τονίζει ως επιβαρυντικό στοιχείο ότι συνεχίζει να αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή του στα γεγονότα εκείνης της μέρας, θεωρώντας αυτή τη στάση του ως άρνηση μεταμέλειας ! Ακόμη, δηλαδή και το αυτονόητο αξίωμα του αστικού δικαιικού συστήματος, το τεκμήριο της αθωότητας, αίρεται και μεταφράζεται με αυταρχικό και αυθαίρετο τρόπο ως “άρνηση μεταμέλειας”!! ¨Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο βούλευμα: "Επειδή η αντικοινωνική συμπεριφορά του κατηγορούμενου και των ομοίων του τραυμάτισε τη δημοκρατία και έπληξε επί μακρόν την ασφάλεια των πολιτών. Επειδή ο κατηγορούμενος δεν έχει μετανοήσει, ισχυριζόμενος ότι δήθεν ήταν περαστικός από τον τόπο των επεισοδίων. Επειδή δεν μεταβλήθησαν οι λόγοι που επέβαλαν την προσωρινή του κράτηση, θα πρέπει να εξακολουθήσει η προσωρινή του κράτηση για ένα εισέτι εξάμηνο".....

Μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου, ο Θοδωρής Ηλιόπουλος ξεκίνησε από τις 10 Ιουλίου απεργία πείνας. Σε επιστολή του μέσα από τη φυλακή, αναφέρει πως «Απέναντι στο μίσος αυτό που εκφράζεται σε βάρος μου, απέναντι στην άδικη «ποινή» που εκτίω έτσι κι αλλιώς ως προφυλακισμένος, απέναντι στην επίμονη άρνηση των δικαστών και των εισαγγελέων να δουν τα πραγματικά στοιχεία και την αλήθεια της υπόθεσης , απέναντι στην προφανή και πρωτοφανή διάκριση που γίνεται σε βάρος μου, δεν έχω άλλο μέσο να παλέψω παρά μόνον το ίδιο μου το σώμα. Κατεβαίνω σε απεργία πείνας. Είναι το μόνο μέσο που μου έμεινε σαν κρατούμενος για να φωνάξω την αλήθεια και να καταγγείλω την τεράστια αδικία.»

Σε ένδειξη αλληλεγγύης ήδη κρατούμενοι από την Α' πτέρυγα Κορυδαλλού έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα αποχή συσσιτίου και, σε μια περίπτωση, απεργία πείνας.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Θοδωρή Ηλιόπουλο καλεί τη Δευτέρα 20 Ιουλίου σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (Μεσογείων 96) στις 9πμ, απαιτώντας την άμεση αποφυλάκισή του, ενώ την Τρίτη στις 6μμ στα Προπύλαια διοργανώνει πορεία προς τη Βουλή.


Άμεση απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου

Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους της εξέγερσης του Δεκέμβρη

Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP